Redaktor Ondřejíček zo SME sa ospravedlnil: Nie ona je problém, iní ľudia sú
17 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Komunikácia medzi redaktormi denníka SME Petrom Tkačenkom a Radom Ondřejíčekom, ktorí sa bavili na úkor speváčky, za to, že je kresťanka ju nazvali postihnutou a jej tvorbu infantilnou hrôzou, vyvolala obrovský ohlas. Komunikáciu mnohí považovali za škandalóznu a zamestnávala médiá, sociálne siete, politikov a dokonca aj verejnoprávnu televíziu. Ondřejíček sa nakoniec po niekoľkých dňoch ospravedlnil.

Diskusiu na Twitteri odštartoval Peter Tkačenko. "Do ohňa ešte viac prihodila Tkačenkov kolega zo SME Rado Ondřejíček, ktorý je známy aj ako Cynická obluda," píše portál Diva. Ten podľa nich nezhodil len speváčku, ale všetkých veriacich, čo sa dá chápať ako prejav extrémizmu na základe náboženského vyznania. "Čo je mimochodom trestné," informuje portál Diva.

"Ospravedlnia sa?" Pýtali sa mnohí a hneď aj dodali, že by sa mali. Redakcia portálu Diva upozornila aj na to, že novinári by sa mali zastávať slobody prejavu, presvedčenia, vyznania a skôr upozorňovať na tých, ktorí ľudí na základe bodov spomínaných v Trestnom zákone iných odsudzujú alebo šikanujú.

Novinári hanobili speváčku, pretože sociálne siete umožňujú všetko. Aj kydať, aj hejtovať. Iba nedávno odsúdili slová poslanca Tomáša Tarabu, keď sa vyjadril na adresu prezidentkinej dcéry. A žiadali ospravedlnenie od Tarabu, aj od Blahu. A to bol Tarabov komentár slabý odvar oproti hejtovaniu dvoch novinárov zo SME. "Nebolo by vhodné čakať trochu sebakritiky a ospravedlnenia aj od Tkačenka a Ondřejíčka?" píše Diva a o pár hodín neskôr je na sociálnej sieti Ondřejíčka zverejnené ospravedlnenie.

Redaktori SME sa nechutne zabávali na účet speváčky. Iba preto, že je kresťanka
Komunikácia medzi redaktormi denníka SME zaujala konzervatívny denník Postoj. Redaktori Peter Tkačenko a Rado Ondřejíček sa bavili na úkor speváčky Simi Martausovej. "Vo vzájomnej konverzácii dospeli až k urážke jej manžela Michala Magušina, ktorý... Čítať ďalej
15 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Primárnym dôvodom prečom so to spravil bolo, že som nepoužil mozog

"Celý deň som nad tým premýšľal, hlavne som si prečítal argumentáciu ľudí z mojej bubliny, ktorých si vážim, potom som strávil pár hodín ďalším rozdumovaním popri dlhom šoférovaní a došiel som k tomu, že v mojom predchádzajúcom vysvetlení malo jasnejšie zaznieť toto: Áno, prestrelil som. Prepáčte," píše. 

V príspevku dodáva, že urazil ľudí, ktorých uraziť nechcel a ani Sima Martausová, ako človek, nie je tá s kým má reálny problém, nie ona je nepriateľ, úplne iní ľudia sú a preto sa jej ospravedlňuje zvlášť. 

"Takto sa zápas o povahu kultúry, ani slobodu slova viesť nemá. Úplne zle som to zamieril a vo výsledku som dosiahol presný opak - nabil som tým, proti ktorým svojim humorom už roky skúšam bojovať," vysvetľuje. Ondřejíček vysvetlil, že to bol vtip, blbý a mimo a dodáva, že snáď nie je hanba to uznať.

"Myslím, že primárnym dôvodom prečom so to spravil bolo, že som nepoužil mozog. Aj ako agnostický ancikrist alergický na pretláčanie náboženstiev do života spoločnosti mám nepochybne na viac. Toto nebola moja najlepšia možná verzia. Urobil som veľa rozhodne inteligentnejšieho a najmä presnejšieho humoru na túto tému a určite ešte aj urobím. Ďakujem rozumne formulovaným názorom, ktoré mi pomohli si to uvedomiť. Budem si dávať väčší pozor," dodal v závere. 

Polícia preveruje na sociálnych sieťach schvaľovanie trestných činov aj vyhrážky
Polícia v súvislosti s príspevkami na sociálnych sieťach rieši zväčša podozrenia z trestných činov, ako sú podnecovanie či schvaľovanie trestného činu, nebezpečné vyhrážanie, šírenie poplašnej správy i ohováranie. Časté sú aj priestupky proti... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | tasr