Melicher kritizuje Hamrana: Polícia sa chystá pripomenúť si november 1989 obuškami a ťažkoodencami
17 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Niekoľko protestov sa dnes uskutoční v uliciach Bratislavy. O 13.00 hodine pred parlamentom pri soche Alexandra Dubčeka bude jeden protest, o 17:00 hod na námestí Nežnej revolúcie je pripravené zhromaždenie Dokončime to, aktéri ktorého volajú po dokončení očisty štátu. Ohlásené sú aj iné zhromaždenia a polícia pripravená zakročiť. K tlačovej besede dočasného policajného prezidenta Štefana Hamrana sa kriticky vyjadril Igor Melicher, mladý sociálny demokrat. 

"Dočasný policajný prezident Štefan Hamran vysvetlil slovenskej verejnosti na svojej tlačovke, že nie je možné, aby ľudia na zajtrajších demonštráciách v znamení boja za slobodu a demokraciu prejavovali bezbrehú demokraciu. A hlavne, aby sa hlasne domáhali svojich základných ľudských práv a slobôd," píše Melicher.

A tiež pripomína, že Štefan Hamran zdôraznil, že polícia bude pripravená dohliadnuť na protestujúcich a poprípade zakročiť a budú kontrolovať rozostupy, respirátory a covid pasy. 

Znevážil Eduard Heger študentov? Čo píše a čo mu odkazujú?
Neberte nám slobodu! Školy nie sú vaše firmy! Heslá, ktoré rezonovali 16. novembra 2021 pred Úradom vlády, kde sa zišli študenti vysokých škôl, ktorí nesúhlasia s reformou rezortu školstva, ktorá sa týka vysokých škôl. K protestom študentov sa... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Gabriela Feedičová

Pohŕdavý Hamranov pohľad

Melicher tvrdí, že s pohŕdavým pohľadom nezabudol Hamran na pamiatku 17. novembra politicky spomenúť, že tu existuje slušná časť obyvateľstva, ktorá poslúcha a protestovať nechodí a neslušná, ktorá protestovať chodí. "Ale je to vraj v poriadku, lebo tých neslušných je vraj menšina, ale aj tak ich treba dôkladne kontrolovať a vyvíjať proti nim odpor. Hlavne, aby sa nedožadovali svojich základných ľudských práv a slobôd, podobne ako v novembri 1989," komentuje Igor Melicher na sociálnej sieti. 

ÚPN: Medzi mladými rastie záujem o dejiny, v nových priestoroch chceme diskusie
Medzi mladými ľuďmi rastie záujem o moderné slovenské dejiny, s čím súvisí aj zvýšený záujem o podujatia organizované Ústavom pamäti národa (ÚPN). Ústav plánuje vytvoriť vo svojich budúcich priestoroch miesto pamäti a diskusie o našej nedávnej... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | tasr