Reakcie na útok novinárov SME na Martausovú: Normálna grcka, Tupé a trápne hoviadka, Úroveň žumpy v SME
16 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Tento týždeň preletela médiami komunikácia medzi redaktormi denníka SME. Peter Tkačenko a Rado Ondřejíček sa bavili na úkor speváčky Simy Martausovej. Tento útok liberálnych novinárov na známu muzikantku neostal bez povšimnutia ako médií, tak verejnosti a dokonca i viacerých politikov.

Redaktori denníka SME dourážali speváčku a jej manžela Michala Magušina iba preto, že muzikantka je kresťanka. Nazvali ju za to postihnutou a jej tvorbu infantilnou hrôzou.

Netolerancia a extrémizmus

Šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová vyhlásila, že verejné útoky na náboženské cítenie nás vracajú do totalitného režimu komunizmu „Vyjadrenia spolupracovníkov a autorov celoštátneho denníka SME na sociálnych sieťach sú ako vystrihnuté z príručky prejavov netolerancie a extrémizmu,“ uviedla vicepremiérka vo svojom statuse na sociálnej sieti.

 „Mýlila som sa, nikdy by ma nenapadlo, že niektorí ľudia z mienkotvorných denníkov sa budú priamo na takomto extrémistickom rozdeľovaní spoločnosti spolupodieľať a ich kolegovia, ktorí sa problému venujú alebo o ňom píšu, budú ich konanie mlčky prehliadať a tolerovať (česť výnimkám a ľuďom, ktorí sa ozvali). Pokiaľ budeme mať na Slovensku takéto prejavy netolerancie a extrémizmu, odkaz Nežnej revolúcie sme ako spoločnosť nenaplnili a je pred nami dlhá cesta,“ krúti hlavou Remišová.

Redaktori SME sa nechutne zabávali na účet speváčky. Iba preto, že je kresťanka
Komunikácia medzi redaktormi denníka SME zaujala konzervatívny denník Postoj. Redaktori Peter Tkačenko a Rado Ondřejíček sa bavili na úkor speváčky Simi Martausovej. "Vo vzájomnej konverzácii dospeli až k urážke jej manžela Michala Magušina, ktorý... Čítať ďalej
15 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Také tupé a trápne hoviadka, ako sú Tkačenko s Ondřejíčkom

Šéf rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak z hnutia Sme rodina uviedol, že takisto podporuje speváčku Simu Martausovú.

„Myslím si, že hudba Simy Magušinovej nepotrebuje žiadnu obranu. Má množstvo svojich fanúšikov, ktorí ju oceňujú a žiadni hejteri to nevedia zmeniť. Chcem sa tu však zastať Simy Magušinovej ako ženy a kresťanky. A zároveň sa jej ospravedlniť za to, že medzi nami mužmi existujú také tupé a trápne hoviadka, ako sú Tkačenko s Ondřejíčkom“

Dnes sú agresori „naši ľudia“ z radov novinárov - normálna grcka

Na praktiky liberálnych novinárov zareagoval aj exminister obrany Ľubomír Galko. Ten si ale servítku pred ústa rozhodne nedával.

„Inak, počujete to ohromujúce ticho? To mlčia všetci tí kaviarenskí intelektuáli a zástupcovia tých médií, ktorí tak hlasno kričali, a podľa mňa oprávnene, keď bola nedávno primitívne napadnutá dcéra prezidentky Čaputovej tým poslancom NR SR Tarabom, či ako sa volá… Dnes sú však agresori „naši ľudia“ z radov novinárov, tak takmer všetci buď strčili hlavu hlboko do piesku alebo dávajú infantilné relativizujúce vyjadrenia. Normálna grcka toto sledovať,“ skonštatoval Galko.

R. Michelko: prezidentka predvidela vo veci referenda ukážkový gýč
Veci verejné a autor Roman Michelko si tentokrát všimajú doslova gýčovú reakciu prezidentky Čaputovej na iniciatívu Smeru-SD ohľadom referenda. Dve otázky "Prvá otázka sa týka súhlasu občanov s možnosťou skrátiť volebné obdobie parlamentu.... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Klesli na úroveň žumpy

Poslankyňa parlamentu Lucia Drábiková podotkla, že "útok na slovenskú speváčku, Simu Magušinovú od takzvaných novinárov považujem za nízky a podlý,“ napísala na Facebooku.

„Že dno prerážajú mnohí politici, sme si možno zvykli, avšak u ľudí v médiách je to väčšinou len o ich jasnej zaujatosti… Tentokrát však klesli na úroveň žumpy. Ozvala som sa, keď opozičný poslanec zaútočil na dcéru prezidentky, ozývam sa aj teraz. Je to hnus. Tzv. páni novinári by sa mali hanbiť, ak to dokážu, a odporúčam vypínať internet, keď popíjajú v krčme, lebo aj na krčmu je to dosť zlé. Útočiť verejne na ženu, na vierovyznanie…“ rozčúlila sa Drábiková na sieti.

Dôsledky očkovacej lotérie: Bude sa pani Zuzana súdiť?
Pamätáte si na začiatok "slávnej" očkovacej lotérie? Rozruch vtedy vyvolal telefonát pani Zuzane do Solivaru, ktorá kvôli oneskorenému technickému prenosu prišla o výhru. Minister financií Matovič potom dokonca vycestoval za ňou. Pani Zuzana sa... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Eka Balašková