Putin označil cvičenia NATO a USA v Čiernom mori za vážnu výzvu
15 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Ruský prezident Vladimír Putin označil nedávne vojenské cvičenia USA a NATO v Čiernom mori za vážnu výzvu, píše epochtimes.de.

„Do týchto cvičení sú zapojené nielen námorné sily, ale aj letectvo. Je to pre nás vážna výzva,“ - povedal Putin v rozhovore pre štátnu televíziu Westi.

USA a EÚ nedávno vyjadrili obavy z pohybu ruských vojsk v pohraničnej oblasti s Ukrajinou. Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken varoval Rusko, aby v konflikte s Ukrajinou neurobilo „vážnu chybu", ako keď v roku 2014 anektovalo Krym.

„Situáciu naďalej monitorujeme a informácie, ktoré sme doteraz získali, sú dosť znepokojujúce," - povedal v Bruseli hovorca Európskej služby pre vonkajšiu činnosť Peter Stano.

Ukrajinská armáda bojuje proti proruským separatistom na východe krajiny od ruskej anexie Krymu. Západ obviňuje Rusko z podpory separatistov, čo vláda v Moskve popiera, uzatvára epochtimes.de

Pentagón skúma správy o pohybe ruských vojsk. Kyjev si nič nevšimol
Satelitné zábery ukazujú konvoje nákladných áut naložených tankami a raketami na juhozápade Ruska - na ceste k ukrajinským hraniciam. Kyjev tvrdí, že si prípadné nasadenie nevšimol. Teraz sa do toho zapájajú aj USA, píše nemecký Der... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová