To už hygienici fakt preháňajú : Aj mŕtvi by mali mať rúška!
14 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

Hygienici odporúčajú, aby mal rúško nasadené aj zosnulý. Pracovníci pohrebných služieb tvrdia, že je to zbytočné. Normálny človek už iba krúti hlavou, čo tu všetko možné je. A čím sa zaoberajú úradníci.

"Pohrebné služby sa teraz musia popasovať s treťou vlnou, ale aj rôznymi nariadeniami. Napríklad, že aj zosnulý by mal mať rúško, keď s jeho telom po úmrtí manipulujú." Onformuje web tvnoviny.sk.

Úmrtí pribúda

Je polovica novembra a tretia vlna ukazuje nepríjemné štatistiky. Denne podľahnú covidu desiatky ľudí. „Počet nebohých a teda aj pohrebov stúpol dvoj až trojnásobne,“ hovorí pre citovaný portál v článku Stanislav Kopko z košickej pohrebnej služby. No podľa všetkého - "s pochovávaním zatiaľ problém nie je – pohrebné služby sa poučili z minulosti."

Biologička Peková v tom má jasno: Netestovať!(VIDEO)
Česká molekulárna biologička Soňa Peková sa v obsiahlom rozhovore okrem iného vyjadrila, že by nezatvárala ekonomiku a prestala by ľudí testovať. Keby sa netestovalo, ľudia by podľa nej ani nevedeli, že tu nejaký vírus je. Väčšina ľudí ani nevie,... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Smiať sa či plakať?

"Od februára platí usmernenie, podľa ktorého má mať na sebe rúško aj zosnulý." Informuje web tv.noviny.sk.

„Môže dochádzať k vytlačeniu vzduchu z dýchacích ciest, kde sa môže nachádzať vírus. Cieľom tohto opatrenia je ochrana osôb, ktoré s telom manipulujú,“ vysvetľuje pre zdroj  Daša Račková, hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva.

Zbytočný idiotizmus a zneúctenie zosnulého

"Podľa pracovníkov z pohrebných ústavov je ale toto nariadenie zbytočné. Ich pracovníci používajú ochranné prostriedky ako sú plášte či rukavice." Pripomína portál tv.noviny.sk.

(Medzitotulky red. HD.)

Matovičova rada - ak vás ako politik poškodím, žalujte štát, teda seba - ja som ľalia
Som vplyvný politik, mám na niečom záujem, tak si to presadím. Či už ako oficiálny minister, alebo neoficiálna hlava takzvanej koaličnej moci na Slovensku. Veď som na dostatočne vysokej funkcii a všetko od nej nižšie buď musí súhlasiť, alebo byť... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Ivan Brožík