Súd v USA zrušil opatrovníctvo nad Britney Spearsovou: "Je to môj najlepší deň"
13 | 11 | 2021 I tasr

Sudkyňa v americkom meste Los Angeles ukončila kontroverzné opatrovníctvo nad popovou speváčkou Britney Spearsovou, ktoré trvalo posledných 13 rokov jej života. Vracia jej to slobodu a kontrolu nad majetkom v hodnote mnohých miliónov dolárov. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Verdikt, ktorý nadšene privítali speváčkini fanúšikovia zhromaždení pred budovou súdu v centre mesta, ukončuje dlhoročné opatrovníctvo zverené jej otcovi kvôli jej predchádzajúcim psychickým problémom. Speváčka (39) však otcov dohľad nad jej majetkom a súkromím označila za týranie a zneužívanie.

Škola v úzadí. Stúpa závislosť na počítači a patologické správanie detí
Nemecké Centrum pre problematiku závislostí detí a mládeže hovorí o „patologickom správaní“, pokiaľ ide o závislosť detí od počítačových hier a sociálnych sietí. To je na vzostupe, najmä medzi chlapcami, píše epochtimes.de. Patologické... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Na sociálnych sieťach napísala: "Dobrý Bože, tak veľmi milujem svojich fanúšikov. Myslím, že zvyšok dňa preplačem!!!! Najlepší deň, aký som kedy zažila - vďaka Bohu - dočkala som sa konca. "S účinnosťou od dnešného dňa... je týmto opatrovníctvo nad osobou a majetkom Britney Jean Spearsovej ukončené. Tak znie rozhodnutie súdu," oznámila v piatok sudkyňa Brenda Pennyová.

Oficiálny koniec opatrovníctva prišiel po tom, čo otcovi popovej hviezdy Jamiemu Spearsovi na súdnom pojednávaní ešte v septembri zrušili jeho poverenie starať sa o dcérine financie a majetok. Na začiatku krátkeho piatkového pojednávania vyjadrili podporu urýchlenému ukončeniu opatrovníctva už obe strany.

ABBA dobyla vrchol britských rebríčkov prvým štúdiovým albumom od roku 1981
Prvý štúdiový album švédskej popovej skupiny ABBA za uplynulých 40 rokov sa dostal na vrchol britských rebríčkov a stal sa dosiaľ najrýchlejšie predávajúcou sa nahrávkou roka. Oznámila to v piatok spoločnosť Official Charts Company (OCC), ktorú... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | tasr

Spears popiera, že zneužíval svoj dohľad nad dcériným životom a kariérou, ale nedávno priznal, že Britney "je presvedčená, že dokáže zvládnuť svoj život sama." Speváčkin majetok má odhadovanú hodnotu 60 miliónov dolárov, píšu americké médiá.
Piatkové pojednávanie uzavrelo dlhoročný zápas Spearsovej a množstva jej fanúšikov po celom svete, aby sa skončilo toto opatrovníctvo, ktoré sa začalo po jej medializovanom záchvate hnevu v roku 2007, keď zaútočila na auto paparazza na benzínovej stanici.