Fico: Prezidentka a vláda vyhlásili svojím občanom vojnu
12 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Pri hodnotení schválenej legislatívy včera a dnes, Robert Fico zopakoval, že vláda a prezidentka SR vyhlásili svojim občanom vojnu. 

„Tento návrh zákona, ktorý bol dnes schválený, je segregačný, obmedzuje základné ľudské práva, zavádza obrovskú nerovnosť,“ uviedol Fico. Doplnil, že počkajú na prezidentku Zuzanu Čaputovú, ako sa k zmene legislatívy postaví. Predpokladá však, že zákon podpíše a im neostane nič iné, ako sa obrátiť na ÚS.

Najhoršie očakávania naplnené

Smer-SD vyčíta dnes schválenému zákonu o pandemických opatreniach v tretej vlne viacero vecí a označil ju za zlepenec. "Predovšetkým je to zlepenec desiatich novelizácií zákonov, o ktorom vláda nerokovala s nikým." Informuje Fico: "Výsledkom je, že je tu obrovský hnev zamestnancov, zamestnávateľov a všetkých,“ podotkol a upozornil na možný nárast agresivity v spoločnosti.

Sankcie za boj proti opatreniam

Tie sú zaradené symbolicky hneď na úvod, ako prvý článok zákona. Takisto Smer kritizuje povinnosť vykonávať testy, ale súčasne prenáša aj povinnosť platiť za testovanie. Necítia žiadne úľavy, nič, čo by ľuďom pomohlo. "Je to len prejav zúfalstva vlády, ktorá už nevie, čo má robiť, tak prišla s mimoriadne agresívnou právnou normou." Upozornil Fico a zdôraznil, že takto sa proti pandémii bojovať nedá.

Hrubé porušenie rokovacieho poriadku

Upozornil naň podpredseda NR SR Juraj Blanár. Vláda totiž nepredložila návrh vykonávacích predpisov, ktoré nadobudnú účinnosť v rovnakom čase, ako novelizovaný zákon. 

www.facebook.com/robertficosk/videos/710762756562448/

Čo najrýchlejšie rozhodnutie Ústavného súdu

Poslanci Smeru tiež podali návrh avízovaného uznesenia, ktorým žiadali NR SR, aby sa obrátila na ÚS a požiadala ho o urýchlené rozhodnutie vo veci vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva. "Nie je možné vyhláškami zasahovať do práv a slobôd ľudí. Preto vznikajú konflikty medzi občanmi a policajtami." objasnil Fico na tlačovke. 

Erik Kaliňák: Je očkovanie len pharma biznis?
Ľudia nepoznajú zloženie očkovacej vakcíny proti covidu a predsa dôverujú lekárom. Tu platí staré známe heslo: "Keď nepoznáš, vygoogli." Urobil to aj Erik Kaliňák zo strany Smer-SD. Začiernené "lajstrá" "Ak chceme obnoviť dôveru ľudí v štát, či... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Záverečná fáza

"Nebudem komentovať ministerku Kolíkovú," pokračuje predseda Smeru, "ktorá sa opäť prejavila, ako zlodejka. Sú v takok kŕči, ktorý sme včera videli už aj v očiach pani prezidentky. Ideme do veľmi zvláštnej záverečnej fázy. Som presvedčený, že budúci rok budú na Slovensku predčasné parlamentné voľby. Takto Slovensko nemôže ísť ďalej." 

Podanie na ÚS

"Tento návrh zákon aje segregačný a zavádza obrovskú nerovnosť. Počkáme si na pani prezidentku, ale jej kroky v poslednom období definitívne stojí na strane vládnej koalície a myslíme si, že aj tento paškvil podpíše." ubezpečuje predseda Smeru. "Nám nezostane už nič iné, ako sa obrátiť na Ústavný súd SR." 

Mikulec nech už sa prace kade-ľahšie, alebo papalášstvo po novom
"Mikulec nech už sa prace kade-ľahšie". Žiada Juraj Draxler a má na to dôvody. Aspoň to tak tvrdí a vymenúva ich v statuse na sociálnej sieti. Tak sa na ne pozrime! "Nielen, že sa predvádza (podľa Juraja Draxlera minister vnútra Roman Mikulec -... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Ivan Brožík