Erik Kaliňák: Je očkovanie len pharma biznis?
11 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Ľudia nepoznajú zloženie očkovacej vakcíny proti covidu a predsa dôverujú lekárom. Tu platí staré známe heslo: "Keď nepoznáš, vygoogli." Urobil to aj Erik Kaliňák zo strany Smer-SD.

Začiernené "lajstrá"

"Ak chceme obnoviť dôveru ľudí v štát, či odborníkov, musíme sa opierať o pravdu." začína svoje video E. Kaliňák. Našiel si preto zverejnené zmluvy. Ak Európskej komisii záleží na dôvere, musia v nich byť ošetrené aj pojmy, ako zodpovednosť, povinnosti, záruky, či odškodnenie. "Tu sa nachádza odpoveď, či je očkovanie len pharmabiznis, alebo nie." konštatuje politik a ukazuje jednotlivé začiernené strany zmlúv so spoločnosťami Moderna a Pfizer. 

Na obrázku môže byť 1 osoba a interiérZdroj: YouTube / screenshot. Toto sa dočítate v sekcii o dodávaní vakcíny Moderna.

Opis fotky nie je k dispozícii.Zdroj: YouTube / screenshot. Toto sa dočítate v sekcii o zodpovednosti v zmluve s Pfizerom

K "pfizerovskému" odškodnému sú takéto stránky dokonca tri.

Je dôvera taká nepochopiteľná?

Veď to sú veci, ktoré ľudí štandardne zaujímajú. "Transparentnosť, zákonnosť a pravdivosť sú tri kľúčové momemty, aby sa boj s pandémiou nezvrhol na boj s vlastným národom." podotýka Kaliňák. "Slovenskom sa valí tretia vlna a vláda sa na ňu nijako nepripravila. Chýbajú pľúcne ventilátory, lôžka, spokojní a pripravení zdravotníci. A hlavne akýkoľvek liečebný protokol." 

Noví riaditelia nemocníc

"V momente, ako ste pozitívny, vás štát odizoluje a začne vás liečiť, až keď už potrebujete pľúcny ventilátor. Výpoveďou dnes hrozí 2500 lekárov a nečudujem sa im. Množstvo z nich za dve prvé vlny nedostali žiadne odmeny, alebo zaplatené nadčasy." Odmenou sú im podľa tvrdenia E. Kaliňáka noví riaditelia nemocníc z radov OĽaNO, ktorí tvrdia, že nekradnú, ale šetria. Na úkor pracovného štandardu zamestnancov. 

Slovensko sa lúči s Mekym Žbirkom, legendou, ktorá na hudobnej scéne žiarila vyše 50 rokov
V občianskom preukaze mal meno Miroslav Žbirka, no väčšina ľudí ho pozná hlavne ako Mira, či Mekyho. Človeka s úsmevom chlapca, humorom Angličana a neodmysliteľnou gitarou. Chlapec z ulice Narodil sa 21. októbra 1952 v Bratislave otcovi Šimonovi... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Očkovacie božstvo

"Heger, ako správny kazateľ, hlása slovo očkovania. SaS dokonca o konci pandémie pre zaočkovaných. Zobuďte sa a otvorte oči! Pozrite sa do zahraničia." vyzýva mladý politik a upresňuje, že v Holandsku je 84% preočkovanosť a čísla majú horšie, než minulý rok. "Holandské zdravotníctvo je doslova krok pred kolapsom.

Básne o kolektívnej imunite

"Je jasné, že zaočkovaní nie len že šíria covid, ale končia s ním  v ťažkých stavoch v nemocnici. Tak kde je tá vaša kolektívna imunita?" pýta sa mladý politik zo Smeru. "Ideme do veľmi zlého obdobia a posledné, čo v tejto pandémii potrebujeme, je 

Pandémia poloprávd a klamstiev.

Kaliňák priznáva, že je očkovaný a má problémy s tlakom, ktoré predtým nemal. "Tretia dávka? Zvažujem, ako mnohí. Nepochybujem, že očkovanie pomáha." objasňuje: "Pri niektorých ročníkoch môže byť rozhodujúcim faktorom, či neskončia v nemocnici. Rovnako však nepochybujem, že vakcíny majú vedľajšie účinky, ktoré môžu byť smrteľné. Očkovanie preto nesmie byť povinné pre nikoho. Ani pre vybrané skupiny."

Očkovanie nie je cesta z pandémie

"Ani stopercentná preočkovanosť národa v Izraeli nevytvorila tú bájnu kolektívnu imunitu. Ľudia naďalej končili v nemocniciach. Ale áno." uznáva mladý politik: "Posunul sa vek pacientov. Ale národ vám to neuzná. Lebo ho už druhý rok klamete. Oklamali ste nás s celoplošným testovaním. Klamali ste nás, že očkovanie je sloboda. Že očkovanie je zdravie. Že očkovaní covid nemôžu dostať. Že chránia druhých. Že určite neskončia v nemocnici, no a najnovšie, že pre očkovaných pandémia skončila."

Visolajský odkazuje vláde: Opakujete staré chyby, realita bude bolieť!
Slovensko je dnes vo vážnej situácii, ktorú ak chceme zvrátiť, musí vláda prijať účinné opatrenia s rýchlym efektom! Upozorňuje na to známy pediater a šéf lekárskych odborov Peter Visolajský vo svojom statuse na sociálnej sieti. Zdá sa však, že... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Nie, pandémia neskončila

"Naopak," myslí si Kaliňák: covid tu zostane a zaradí sa k chrípke, ako každoročná záležitosť. Preto nadišiel čas ukončiť fanatický tlak na očkovanie a otvoriť tému liečby. Včasná liečba bude mať pozitívny dopad na stav našich nemocníc. Stav, ktorý sa za dva roky tejto vlády absolútne nikam neposunul. Stovky miliónov, ktoré mohli použiť na nemocnice a zdravotníkov, premárnili ich na neúčinné očkovacie kampane a ešte menej účinnú očkovaciu lotériu." uzatvára politik Smeru.