Danko lesníkom: Kollár na vás chystá "odrb"!
12 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Andrej Danko, predseda mimoparlamentnej SNS na svojom profile na sociálnej sieti tvrdí, že predseda parlamentu na lesníkov  a teda aj voličov, ptichystal podraz.

Koaličná kríza?

Vyzerá to na ďalšiu koaličnú krízu, lenže tentokrát sa neprieši strana SaS, ale Kollárovo hnutie Sme rodina. Andrej Danko upozorňuje: "Lesníci, tak sa pripravte na Kollárov odrb. Nasľuboval vám hory-doly, ako to zastaví." Podľa Danka však 23. 11. parlament schváli zákon o národných parkochpretože: "Borisko sa buchne o zem, že on to nechcel, to zlí koaliční partneri. On za to hlasovať nebude a to je asi tak všetko, čo urobí."

Iniciatíva Hovorme spolu: RTVS dostala ponuku, aká sa neodmieta
O iniciatíve Hovorme spolu sme už na našich stránkach písali. 28. 10. 2021 sa uskutočnila prvá diskusia. Ako sa situácia posunula? Ponuka pre RTVS Juraj Matyinko, jeden z iniciátorov, RTVS verejne ponúkol z vyššie zmienenej diskusie. Priniesli v... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Na obrázku môže byť 1 osoba a stojaca osobaZdroj: FB B. Kollára

Liesková palica 

Práve ňou sa nedávno "vyhrážal" Boris Kollár. Že ňou budú ľudia hnať vládnych predstaviteľov z regiónov. Lenže Danko tvrdí, že je to celé len populistický ťah a zákon o nárondých parkoch prejde: "Schvália to v parlamente bez neho, on však v koalícii ostane. Keby chcel zastaviť rušenie nemocníc, súdov a presuny lesov, stačilo, aby na koaličnej rade povedal, že odíde z vlády. Vtedy by ho brali vážne."

Dohoda v zákulisí

Danko si však myslí, že to neurobí: "verte, že tam niekde v zákulisí sa s nimi takto dohodol. Aj ovca ostane celá a vlk bude sýty. Smeje sa potichu na úkor tých, čo mu veria. Rád by som sa mýlil, ale toto je už žiaľ jeho klasika. Mrzí ma to, že ešte stále sa nájde dosť ľudí, čo mu to prehltnú aj s navijakom..."

ČR: Hľadači kovov objavili mimoriadne vzácne šperky z obdobia sťahovania národov
Českí amatérski hľadači kovov, ktorí spolupracujú s archeológmi, našli vlani v okrese Rakovník unikátne šperky - zlatý prsteň a pracku z obdobia sťahovania národov. Vykladané sú českými granátmi a almandínmi, ktoré pochádzajú zrejme z Indie a Srí... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | TASR