Babišov kabinet so sprísnením opatrení počká na názor budúcej vlády
12 | 11 | 2021 I TASR

Vláda odchádzajúceho českého premiéra Andrej Babiša počká pri sprísňovaní proticovidových opatrení na stanovisko strán budúcej vlády – ODS, KDÚ-ČSL a TOP 09 z koalície Spolu a tiež Pirátov a Starostov z koalície PirSTAN. Na piatkovej tlačovej konferencii to oznámil minister zdravotníctva Adam Vojtěch, informoval spravodajský server Novinky.cz.

V súvislosti s otázkou sprísnenia režimu OTP bude vláda čakať na písomné stanovisko AntiCovid tímu, ktoré má dostať v sobotu.
Rada vlády pre zdravotné riziká ešte vo štvrtok podľa Noviniek navrhla umožniť vstup do verejných priestorov s výnimkou ubytovacích zariadení iba zaočkovaným a tým, čo ochorenie COVID-19 prekonali. Okolo prípadných výnimiek sú zatiaľ nejasnosti.

Vláda v piatok schválila ďalšie povinné celoplošné testovanie na koronavírus na základných a stredných školách. Testovanie neočkovaných žiakov antigénovými testami sa uskutoční 22. a 29. novembra.

Bukovského slová k očkovaným sú veľavravné a dobre si ich zapamätajte!
Hoci vlády mnohých štátov robia čo môžu aby presvedčili čo najviac ľudí na očkovanie proti COVID-19, vrátane tej našej, stále viac vedeckých kapacít a lekárov priznáva, že vakcína nechráni pred prenosom tohto vírusu. Medzi tých, ktorí nesúhlasia s... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik