Mesík: Varovali sme vládu pred tým, čo príde, i ako tomu zabrániť. Ani len neodpovedali
12 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

"Dnes je tomu presne 11 týždňov čo sme súčasnému premiérovi Hegerovi s MUDr. Pijákom poslali otvorený list so 4 konkrétnymi návrhmi s nulovými nákladmi na odvrátenie jesennej vlny masového zomierania," upozorňuje na sociálnej sieti aktivista Juraj Mesík. Vláda však vôbec neodpovedala.

Namiesto profylaxie násilný tlak

"Na list neprišla žiadna odpoveď, neuverejnili ho žiadne mainstreamové médiá. Namiesto účinnej profylaxie (ako Fínsko a Nórsko) alebo včasnej liečby (India) sa Hegerova vláda rozhodla vystupňovať ad absurdum násilný tlak na občanov a občianky Slovenska, aby si nechali do tiel napichať dávky vírusovej mRNA od Pfizera a spol.," konštatuje Mesík

Viac mŕtvych ako za Matoviča

Výsledok je 860 mŕtvych za uplynulých 11 týždňov. Mesík si myslí, že Hegerov masaker sa len rozbieha a zdá sa, že má potenciál zanechať po sebe ešte viac mŕtvych, ako Matovičov v zime a na jar 2021.

"Na Slovensku dnes denne zomiera toľko ľudí, ako 8. mája 2021 a pritom 8. 5. tu malo v sebe dve dávky vírusovej mRNA 10,7% obyvateľov. Dnes ich má 4 x viac - 42,5%," uvádza fakty aktivista.

Vyše sto organizácii z celej Európy zaslalo spoločný list poslancom NR SR
Viac ako 100 organizácií vyzýva poslancov Národnej rady SR, aby odmietli opätovný pokus o obmedzenie prístupu k umelému prerušeniu tehotenstva v krajine. Drakonický návrh zákona by podľa nich zaviedol nové prekážky pre potrat a ohrozil by zdravie a... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

List Hegerovi

Ešte raz sa teda rozhodol uverejniť a pripomenúť obsah z otvoreného listu Hegerovi 26. augusta 2021:

"... Rýchle rozšírenie vysoko infekčného delta variantu na prahu jesene sa môže stať „perfektnou búrkou“ s ďalšími devastujúcimi dôsledkami pre zdravie a životy občanov a ekonomiku a verejné financie Slovenska.

Vzhľadom na vyššie uvedené riziko, do ktorého ako premiér vediete občanov Slovenskej republiky, Vás žiadame o urýchlené uskutočnenie týchto jednoduchých a lacných opatrení na odvrátenie najhoršieho scenára vývoja epidémie na jeseň a v zime 2021/2022. Na rozdiel od desiatok miliónov eur, ktoré Vaša vláda minula na vakcinačnú lotériu a marketingovú kampaň v masmédiách majú naše návrhy nulové náklady z prostriedkov štátneho rozpočtu:

- Bezodkladné zavedenie programu sezónnej (september až marec) fortifikácie potravín vitamínom D podľa fínskych noriem.

- Zabezpečenie sledovania hladín sérového vitamínu D u všetkých občanov nad 60 rokov a u všetkých ľudí s obezitou, cukrovkou a ďalšími rizikovými faktormi pre covid.

- Bezodkladné zabezpečenie dostupnosti a dostatočných zásob calcifediolu, alfakalcidolu a prípadne iných rýchlo účinných foriem vitamínu D v lekárňach na Slovensku.

- Umožnenie voľného predaja liečiva ivermektín v slovenských lekárňach bez lekárskeho predpisu. "

Fico ostro vystúpil proti Čaputovej (VIDEO)
Na vystúpenie prezidentky SR v súkromnom rádiu reagoval svojím vyjadrením aj Robert Fico, predseda Smeru-SD. Prepis videa prinášame v plnom znení. "Prezident republiky, bez ohľadu na to, či je to muž, alebo žena, musí byť nadstranícky a spájať... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Eka Balašková