Draxler: Ide sa minúť STO miliónov, iba nikto netuší kde!
11 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Prezidentka nezvyčajne ostro vyzvala vládu, aby prestala váhať a išla do reforiem. V poriadku. Ja sa pýtam: do akých? Neodpustil si štiplavú poznámku na margo vládnych snáh na svojej stránke na sociálnej sieti bývalý minister školstva z druhej Ficovej vlády Juraj Draxler.

"Vláda má minúť miliardu z Bruselu na výstavbu či rekonštrukcie nemocníc a nikto, nikto dnes ani netuší, kam by tie peniaze akože mali ísť," upozorňuje exminister.

Netušia, na čo dajú peniaze

Podľa Draxlera sa tu má minúť sto miliónov na "kurikulárnu reformu" - polovica na jej vymýšľanie a polovica na školenia. "Čo budú zavádzať? Keď nikto z ministerstva doteraz nevedel poskytnúť ani jeden príčetný rozhovor o tom, čo vlastne chcú tou zmenou dosiahnuť, nejaký príklad, ako to bude fungovať po novom?" Oprávnene sa pýta polityk.

Toto bol podľa Draxlera len jeden príklad zo školstva. Podobných príkladov môžeme určite nájsť pri všetkých návrhoch reforiem, ktoré táto vláda predložila, a o ktorých sa už dlhšie háda.

"Alebo: táto vláda má digitalizáciu pod palcom tak skvele, že kopa ľudí nemá platný covid pass, lebo systém prelinkovania funguje s veľkými chybami," upozorňuje ďalej politik.

Fico ostro vystúpil proti Čaputovej (VIDEO)
Na vystúpenie prezidentky SR v súkromnom rádiu reagoval svojím vyjadrením aj Robert Fico, predseda Smeru-SD. Prepis videa prinášame v plnom znení. "Prezident republiky, bez ohľadu na to, či je to muž, alebo žena, musí byť nadstranícky a spájať... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Každú chvíľu nejaký prúser

Dodáva, že minulý rok vláda niekoľkokrát sľúbila spustiť trasovaciu appku a keď to nevedeli spraviť, tak sa na to v tichosti vykašľali. "Každú chvíľu majú nejaký prúser so zabezpečením dát."

"A my dúfame, že bruselské miliardy budú z ničoho nič investovať efektívnejšie?" kladie ďalšiu otázku. "V tejto situácii je vyzývať vládu do reforiem niečo podobné, ako kričať na pyromanov, aby tie kanistre s benzínom začali niekam prenášať rýchlejšie," uzavrel svoj status Draxler trefným porovnaním.

Chmelár: V tomto štáte už môže byť premiérom každý tajtrlík (VIDEO)
Od minuloročných volieb nemá Slovensko šťastie na premiérov. Despotu Matoviča vystriedal obchodník s vodkou Heger. Jeden lepší ako druhý. A najvýstižnejšie toto súčasného nazval Eduard Chmelár. Premiérske duo Matovič – Heger zrejme nemá vo svete... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik