COVID automat sa prehodnotí: Nastanú zmeny v čiernych okresoch?
02 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Bude sa meniť COVID automat? Je to celkom možné, lebo konzílium odborníkov sa rozhodlo zaoberať sa jeho prehodnotením. Zídu sa kvôli tomu už najbližší štvrtok 4. novembra, píše portál interez.sk.

Celé Slovensko na COVID automate postupne tmavne a to so sebou prináša množstvo sprísnených opatrení. Žiaľ, v čiernych okresoch, ktorých je dnes v krajine 24, to so sebou prináša zákazy tak pre nezaočkovaných, ako aj pre plne zaočkovaných.

Je očkovanie sloboda?

Zodpovednosť za nespokojnosť občanov v čiernych okresoch, ktorí napriek plnej zaočkovanosti nemôžu voľne využívať dostupnosť služieb, sčasti pripisuje rezort zdravotníctva aj tým, ktorí sa doposiaľ nezaočkovali. 

“Každý okres má šancu zvýšiť počty zaočkovaných, a tým zmeniť situáciu v danom regióne na priaznivejšiu aj z pohľadu COVID automatu,” uviedla hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová.

Kollár: Súdna mapa je nezmysel. SaS: Stojíme za Kolíkovou a jej súdnou mapou
Predseda parlamentu a Sme rodina označil súdnu mapu ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej za nezmyslenú. Podľa neho by ju mala stiahnuť. SaS zase tvrdí, že za Kolíkovou a jej reformou stojí. O vývoji v koalícii informuje TASR. Kollár považuje... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | TASR

Minister pripúšťa zmeny

“Žiaľ, ochorenie COVID-19 a delta variant nového koronavírusu spôsobuje vysoké počty nakazených a pri pomerne nízkej zaočkovanosti v SR je potrebné držať najmä hospitalizáciu v nemocniciach pod kontrolou,” reagovala. 

No zdá sa, že minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský je otvorený diskusii o zmenách COVID automatu a uvoľneniu opatrení pre očkovaných. Avizoval však, že sa to môže stať až po sviatkoch. Možné to tak môže byť teraz, ak sa na tom odborníci zhodnú.

Fitko v Topoľčanoch sa búri: COVID automat nerešpektujeme a TOTO odkazujeme vláde!
Slovensko čoraz viac černie! Až 24 okresov sa tento týždeň podľa COVID automatu ocitlo v čiernej farbe. To prináša so sebou zákaz vstupu do niektorých typov prevádzok a zariadení bez ohľadu na to, či ste zaočkovaní alebo nie. Majiteľ topoľčianskeho... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Viac slobody pre očkovaných

SaS žiada väčšiu slobodu pre očkovaných a navrhuje zmeny v COVID automate. Podľa predsedníčky parlamentného zdravotníckeho výboru Jany Bittó Cigánikovej je možná väčšia sloboda aj v čiernych okresoch.

Dodala, že situácia síce nie je ideálna, no pri očkovaných, ľuďoch po prekonaní ochorenia COVID-19 či pri testovaných je nižšie epidemiologické riziko.

SaS navrhuje, aby sa umožnil vstup zaočkovaným zákazníkom do prevádzky, ktorej majiteľ je rovnako zaočkovaný. A to aj v čiernych okresoch. Rovnako strana chce, aby boli ľudia po prekonaní ochorenia COVID-19 vnímaní na rovnakej úrovni ako zaočkovaní.

J. Laššáková - Kde sa vzal odpor proti rúškam?
Ústavná právnička Judita Laššáková sa vo svojom dnešnom krátkom zamyslení venuje noseniu rúšok. Krátke pripomenutie "Začiatkom roku 2020 boli ľudia vďační tým dobrodincom, ktorí nezištne šili pre nich rúška. Dnes, v roku 2021, sú ľudia z... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Eka Balašková