Sedem dôvodov, prečo by mal byť Covid automat ihneď zrušený
26 | 10 | 2021 I Jozef Uhlárik

Ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému sa niekoľko aktivistov pokúšalo doručiť Výzvu na zrušenie Covid automatu. Márne. Šéf rezortu ich totiž neprijal.

Za ministrom Lengvarským sa spoločne s poslancom parlamentu Miroslavom Heredošom vybrala skupinka aktivistov s výzvou na zrušenie Covid automatu, ktorý podľa nich nemá vôbec žiadny význam, pretože ani samotní „odborníci“ ho nedodržiavajú. Člen hnutia Republika Miroslav Heredoš sa rozhodol, že v statuse zverejní celé znenie výzvy, ktorú chceli ministrovi Lengvarskému osobne doručiť a odovzdať.

Covid automat nepovažujeme za legitímny a platný spôsob riadenia štátu a regiónov

Výzva bola spísaná v mene podnikateľov a živnostníkov združených v celoslovenskej iniciatíve Voľná zóna, ktorým opatrenia vyplývajúce z tzv. Covid automatu výrazne a neoprávnene zasahujú do možností podnikania. Ale aj v mene všetkých občanov, ktorí ich podporujú a želajú si dodržiavanie zákonov Slovenskej republiky. „Covid automat nepovažujeme za legitímny, platný spôsob riadenia štátu a regiónov, nakoľko vznikol na fóre nikým nevolených štátnych úradníkov, ktorí nemajú žiadne oprávnenie takýto automat tvoriť a navrhovať vo forme obmedzení pre občanov a podnikateľov,“ konštatuje Heredoš, podľa ktorého ho vláda schválila uznesením vlády, a Národná rada, ako náš jediný zákonodarný zbor, ktorý ako jediný môže a má prostredníctvom zákonov uvádzať do praxe príkazy, zákazy, obmedzenia, práva či povinnosti pre občanov, o ňom nikdy nerokovala.

Tancuj, tancuj, vykrúcaj alebo pán doktor, v červenom okrese? (video)
Ako býva na Slovensku zvykom, informácie sa k ľuďom dostávajú nejakou náhodou ... A tak niekto poslal aj M. Kotlebovi (ĽS NS) video ... Vraj ho nikto nebude chcieť zverejniť. Nuž my tak robíme tiež. Čítať ďalej
23 | 10 | 2021 | Eka Balašková

K uvedenej žiadosti ich viedlo týchto sedem dôvodov:

1 - Nikde v susedných štátoch sa s podobnou úradníckou svojvôľou, Covid automatom, nestretávame. Vlády okolitých štátov nedevalvujú a organizovane nedeformujú segment cestovného ruchu, obchodu a služieb; a už vôbec nie takýmto nezákonným spôsobom, ako sa to deje na Slovensku.

2 - Na tlačovej konferencii 14. októbra 2021 sa minister zdravotníctva jasne vyjadril, že Covid automat „má odporúčací charakter“, čiže nemá nijakú právnu záväznosť a teda žiadneho občana, ani žiadnu obchodnú prevádzku nezaväzuje k jeho dodržiavaniu.

3- Občanov zaväzujú k povinnosti právne normy, podľa Ústavy Slovenskej republiky, čl. 11, ods. 1 sú to nasledovné normy: povinnosti možno ukladať:

a) zákonom, alebo na základe zákona, v jeho medziach a pri zachovaní základných práv a slobôd

b) medzinárodnou zmluvou podľa čl. 7, ods. 4, ktorá priamo zakladá práva a povinnosti fyzických osôb alebo právnických osôb, alebo c) nariadením vlády podľa čl. 120, ods. 2

Ani jednu z týchto ústavou stanovených okruhov tvorenia povinností pre občanov teda Covid automat nespĺňa, a dokonca bol schválený iba uznesením vlády, ktoré nie je nariadenie vlády.

4 - Do tzv. Covid automatu vstupujú falošné údaje. Testovanie formou nepresných PCR testov a ich nepresné laboratórne vyhodnocovanie je neprípustné, nie sú zriedkavé prípady, kedy prichádza k „falošnej pozitivite“ a na základe týchto výsledkov sa okresy dostávajú pod neopodstatnenú štátnu šikanu.

5 - Štúdia, kde sú podpísaní Boris Klempa či Elena Prokopová (detská pediatrička!!!), a ktorú dokladáme – „Štandardný postup pre mikrobiologickú diagnostiku pri suspektnej infekcii vírusom SARS- CoV-2 pre laboratória klinickej mikrobiológie“ – nepravdivo uvádza v bode II. Detekcia RNA VÍRUSU SARS-CoV-2 ako správny počet cyklov (opakovaní) pri analýze PCR testu a procese amplifikácie počet 40 – 50 opakovaní. Takýto počet cyklov nemá žiadnu výpovednú hodnotu a tvorí extrémne veľa pozitívnych prípadov (zdraví ľudia sú neopodstatnene označení za „nakazených“, alebo „pozitívnych“). Tieto nepresné výsledky následne zásadne ovplyvňujú tzv. Covid automat, ktorý zasahuje do občianskeho a podnikateľského prostredia.

6 - Je rovnako neprípustné, aby % zaočkovanosti občanov nad 50 rokov v regióne slúžilo ako vstupný faktor na určovanie tzv. Covid automatu. Pokiaľ sa títo občania na základe svojho presvedčenia, alebo zo zdravotných dôvodov, rozhodli nepodstúpiť očkovanie, nemôžu byť títo občania braní ako rukojemníci, od ktorých záleží, v akom rozsahu bude prebiehať podnikanie v regióne, tak ako určuje tzv. Covid automat. Týmto naviac prispievate k neakceptovateľnej segregácii a rozširovaniu agresivity medzi obyvateľmi.

7 - Je neprípustné, aby sa tzv. Covid automatom porušovali medzinárodné dohovory a základné ľudské práva a slobody, tak ako stanovuje aj záver Parlamentného zhromaždenia Rady Európy vo svojej rezolúcii č. 2361/2021, v článku 7.3, kde výslovne vyzýva Európsku Úniu a jednotlivo aj jej členské štáty, aby: „...zabezpečili, aby občania boli plne informovaní, že vakcinácia proti ochorenou COVID-19 nie je povinná, a teda nikto nesmie byť pod politickým, sociálnym, alebo iným nátlakom nútený sa očkovať.“

„Nikto nebude diskriminovaný za to, že nepodstúpi očkovanie buď z obavy zo zdravotných rizík, alebo z jeho rozhodnutia sa neočkovať.“

Na základe uvedených dôvodov Heredoš a spol. žiadajú Lengvaského, aby ako člen vlády a minister zdravotníctva podnikol kroky, ktoré by viedli k zrušeniu tzv. Covid automatu!

Rúšková šikana vo Zvolene: Nad týmto vám isto zostane rozum stáť (VIDEO)
Niektorí Slováci sa asi celkom zbláznili! Vláde sa rúškami a očkovaním podarilo dokonale rozdeliť našu spoločnosť. Príkladom toho je aj neuveriteľná scéna, ktorá sa odohrala na mestskom zastupiteľstve vo Zvolene. Predchádzal jej slovný incident pre... Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik