B. Kollár si pripomenul Deň vojnových veteránov (2)
11 | 11 | 2021 I TASR

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) si vo štvrtok pripomenul Deň vojnových veteránov. Pri tejto príležitosti položil veniec na vojnovom cintoríne v bratislavskej Petržalke.

"Rozprával som sa tu s bežnými ľuďmi, ktorí sú veteráni, a rozprávali sme sa aj o terajšom ohrození. Ohrozenie nemusí byť len vojenské, ale môže to byť aj pandemické, ktoré máme teraz. Ľudia umierajú aj teraz v civilizovanom svete," podotkol Kollár.

Deň vojnových veteránov si na vojnovom cintoríne v bratislavskej Petržalke pripomenul aj podpredseda NR SR Milan Laurenčík (SaS). Vníma ho ako memento boja za mier a slobodu. "Tie sa však v dnešnej dobe berú za samozrejmosť. Nevážiť si obetu a hrdinstvo vojnových veteránov so sebou prináša riziko, že história sa môže zopakovať," doplnil.

Ľudia na celom svete si 11. novembra pripomínajú vojnových veteránov. V tento deň v roku 1918, teda 11. 11. presne o 11.11 h zaznela pri podpise prímeria symbolicky posledná salva, ktorá ukončila prvú svetovú vojnu.

Symbolom veteránov sa stal kvet vlčieho maku. Červené kvety totiž pokrývali hroby padlých vojakov na západnom fronte. Práve preto sa v niektorých krajinách nazýva Deň vojnových veteránov aj Dňom červených makov a pripnutím symbolického kvetu si ľudia pripomínajú hrdinstvo vojakov a vzdávajú im úctu.

Bukovského slová k očkovaným sú veľavravné a dobre si ich zapamätajte!
Hoci vlády mnohých štátov robia čo môžu aby presvedčili čo najviac ľudí na očkovanie proti COVID-19, vrátane tej našej, stále viac vedeckých kapacít a lekárov priznáva, že vakcína nechráni pred prenosom tohto vírusu. Medzi tých, ktorí nesúhlasia s... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik