Varovanie Imunológa: Očkovaní sú časované bomby
10 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Dokonca by som povedal, že sú ako nevedomí vrahovia! Šokuje svojim vyjadrením pre ŽivotvČesku.cz imunológ Jiří Šinkora. Najväčší problém tejto jesene podľa odborníka je, že si očkovaní mylne myslia, že sú nielen chránení proti koronavírusu, ale aj starilní. Že nemôžu túto respiračnú chorobu prenášať.

Vláda sa hlboko mýli! 

Vláda označuje aktuálnu vlnu za epidémiu neočkovaných. Podľa imunológa je ale príčina stúpajúcich počtov nakazených, hospitalizovaných aj zomrelých v niečom inom. Očkovaní si totiž mylne myslia, že  túto respiračnú chorobu nemôžu prenášať.

Stále častejšie sa začínajú objavovať správy o očkovaných ľuďoch, ktorí sa aj napriek ochrane vakcínou nakazili koronavirom. Obzvlášť podľa neočkovaných ide o jasný dôkaz, že aj očkovaní by sa mali pred vstupom na hromadné akcie či do reštaurácií a krčiem testovať.

Vakcína pred nakazením neochráni

To by bolo vhodné aj podľa imunológa Jiřího Šinkora, ktorý, ako sám tvrdí, od začiatku očkovacej akcie vedel, že vakcína môže zabrániť ťažkému priebehu choroby, ale nákaze nie.

"Keď som sa dozvedel, aký to bude typ vakcín, takzvaný intramuskulárny, tak bolo jasné, že nemôžu zabrániť tomu, aby sa očkovaný nenakazil na slizniciach a nešíril to po určitú dobu ďalej. Vnútrosvalová injekcia vytvorí protilátky vo vnútri tela, ktoré bránia tomu, aby človek dostal ťažký priebeh, keď vírus prenikne pod povrch. Vakcína je dobrá, aby chránila svojho príjemcu pred ťažkým priebehom, tým končí všetka jej funkcia," upozorňuje renomovaný odborník.

Svetovému rekordmanovi hrozí koniec kariéry: Vďačí za to Pfizeru!
Myokarditída, perikarditída a triviálna mitrálna regurgitácia! Ďakujem Pfizer. Presne toto skonštatoval vrcholový športovec Florian Dagoury na webovej stránke thecovidworld.com. Pfizer bude mať zjavne opäť čo vysvetľovať! Florianovi Dagourymu,... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Podľa Šinkoru sa jedného dňa možno ukáže, že očkovaní boli rovnako infekční ako neočkovaní. "Ja si nemyslím, že by vakcína mohla zabrániť tomu, aby sa človek infikoval a stal sa prenášačom," povedal pre imunológ.

Jediná funkcia vakcíny je ochrana pred ťažkým priebehom

Podľa odborníkov by sa teraz vďaka očkovaniu nemala opakovať situácia z jari, kedy boli nemocnice zahltené pacientmi s koronavírusom a umieralo ich veľké množstvo denne. No Šinkora apeluje na očkovaných, aby si nemysleli, že sú proti chorobe úplne imúnni a nemôžu ju ďalej šíriť.

"Najväčší problém tejto jesene je, že si očkovaní myslia, že sú nielen chránení, ale aj sterilní, že nemôžu prenášať túto respiračnú chorobu. To sú také časované bomby, dokonca by som povedal nevedomí vrahovia," upozorňuje Šinkora.

Pacienti nesmú byť diskriminovaní! Covid nie je jediná vážna choroba
Slovenská lekárska komora sa vyjadrila pre TA3 v súvislosti s poškodzovaním práv pacientov s inými chorobami. Lekári podporujú zvýhodnenie ľudí, ktorí dodržiavajú protiepidemické opatrenia v bežnom živote. Podporujú tiež epidemiológov, lekárov,... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Ján Papuga

"Títo ľudia idú k svojej babičke s presvedčením, ktoré im vláda nahovorila, že ju nemôžu nakaziť a oni ju nakazia.To je neuveriteľne šialená situácia, keď človek, ktorý sa v tom nevyzná, dostane dve alebo aj tri dávky vakcíny a myslí si, že nikoho nenakazí.To je presne ten dôvod, prečo sa nám to takto šíri a prečo sú infikovaní tí seniori... Myslím si, že dnes už každý s IQ aspoň 80 vie, že keď ide k seniorovi, mal by sa aspoň otestovať," varuje odborník.

Stratili sme opatrnosť

Podľa imunológa si čkovaný myslí, že nemôže nikoho nakaziť, ale môže. "Výbuch tejto epidémie je práve vďaka tomu, túto epidémiu spôsobujú očkovaní, ktorí si myslia, že nemôžu byť infekční,“ vysvetlil Šinkora, čo podľa neho stojí za stúpajúcimi počtami nakazených.

Po viac ako roku a pol s pandémiou a s ňou súvisiacimi opatreniami ľudia stratili opatrnosť. „Vlani sme sa už v tomto čase správali zodpovedne, obmedzovali sme sociálny kontakt a príliš nechodili za seniormi, dnes sa opatrenia vôbec nedodržiavajú," upresnil imunológ. 

Rýchla správa:Vláda bude rokovať aj o lokálnom núdzovom stave
Vláda bude rokovať aj o vyhlásení lokálneho núdzového stavu. Pred stredajším rokovaním kabinetu to uviedol predseda vlády Eduard Heger (OĽANO), ktorý odmietol úvahy, že kabinet zjemňuje pandemické odporúčania odborníkov. Tvrdí, že pracujú s... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | TASR