Očkovaný Meky Žbirka zomrel na zápal pľúc, covid nemal
10 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Marika Gombitová sa rozlúčila s Miroslavom Žbirkom. Na sociálnej sieti nechala odkaz, ktorým povedala všetko: "Môj drahý Meky, veľmi mi budeš chýbať. Si v mojom srdci navždy. S láskou, Tvoja princezná." K Marike sa od prvej chvíle, ako sa verejnosť dozvedela o úmrtí Miroslava Žbirku pridávajú ďalší a ďalší. Smúti akoby celé Slovensko.

Miroslav Žbirka zomrel vo veku 69 rokov. "Priatelia, dostihol ma nejaký zákerný bacil a skončil som na infúziách. Posielajte energiu, budem ju potrebovať," napísal na sociálnu sieť Instagram pod fotografiu v októbri. Zrušil krst aj naplánovaný koncert, fanúšikom odporúčil pozrieť si film na Youtube. Každý veril a Meky zrejme tiež.

O pár dní neskôr, na narodeniny ho pustili domov. A to, čo sa stalo zrejme nito nečakal. Miroslav Žbirka bol zaočkovaný. Bol hospitalizovaný so zápalom pľúc, ktorý sa skomplikoval, ale podľa portálu SME nemal Covid. Verejnosť, politici, umelci, celé Slovensko smúti.

Meky Žbirka je z nemocnice už doma! (FOTO)
Pred týždňom Miro Žbirka informoval svojich fanúšikov, že je z nemocnice už doma. Spevák včera podvečer pridal fotku z pohodlia domova! Informovala eva.sk Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Denis Merva

Lúčia sa osobnosti, politici...

"Zbohom, Meky, v slovenskej kultúre ste zanechali nezmazateľnú stopu. Verím, že ste našli svoju Atlantídu a už o nej spievate všetkým, ktorých máte naokolo," aj toto napísal Peter Pellegrini.

"Dnes ma zastihla ta zdrvujuca smutna sprava s tebou mi Meky odchadza cast mojej mladosti odchadza mi priatel a odchadza pre nas vsetkych velky hudobnik skladatel muzikant. Vyjadrujem uprimnu sustrast Katke detom Linde a Davidovi rovnako byvalej manzelke Helge a Deniske. Odpocivaj v pokoji priatel moj...," napísal Boris Kollár.

"Prepáčte, ale toto je pre mňa taký obrovský šok, že som stratil slová. Cítim len obrovskú prázdnotu, smútok a vďačnosť za to, že som žil v dobe, ktorú tento veľký umelec jedinečným a hlbokým spôsobom ovplyvnil. Skoro, príliš skoro na odchod... Ďakujem, maestro, odpočívajte v pokoji," uviedol profesor Chmelár.

Lúči sa celé Slovensko...

Slovensko sa lúči s Mekym Žbirkom, legendou, ktorá na hudobnej scéne žiarila vyše 50 rokov
V občianskom preukaze mal meno Miroslav Žbirka, no väčšina ľudí ho pozná hlavne ako Mira, či Mekyho. Človeka s úsmevom chlapca, humorom Angličana a neodmysliteľnou gitarou. Chlapec z ulice Narodil sa 21. októbra 1952 v Bratislave otcovi Šimonovi... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Eka Balašková