Tragédia na koncerte USA počas pandémie. V tlačenici zomrel aj tínedžer
09 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Na koncerte v texaskom meste Houstone došlo minulý piatok k tragédii. Topstar.noviny.sk informujú o desiatke mŕtvych a stovke zranených.

Aj v čase zúriacej pandémie sa koncertuje. V USA. Aj za cenu straty životov. Tragicky sa skončil festival Astroworld v texaskom Houstone. Tlačenica pred pódiom počas vystúpenia rapera Travisa Scotta si vyžiadala najmenej osem mŕtvych a stovky zranených.

Česká vláda spúšťa "brutálnu" kampaň za očkovanie s obrázkami mŕtvych
Česká vláda štartuje od utorka mediálnu kampaň na podporu očkovania proti covidu, v rámci ktorej bude využívať fotografie ľudí pripojených na prístroje v nemocnici či mŕtvych tiel, na ktoré zdravotníci píšu fixkou dátum a čas úmrtia. Obrázky... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | tasr

Jeden zo zranených účastníkov obvinil vystupujúcich spevákov z podnecovania davu. Rovnako obviňuje organizátorov a spoločnosť Live Nation z toho, že nezaobstarali adekvátnu bezpečnosť a zdravotné služby. Dvadsaťročný účastník žiada odškodné milión dolárov.

Účastníci požadujú od organizátorov odškodné

V nedeľu oznámil právne kroky aj prominentný právnik Ben Crump, ktorý zastupuje účastníkov koncertu. Podľa svojich slov očakáva, že v nadchádzajúcich dňoch podá žaloby aj za ďalších klientov. Live Nation ani spomenutí umelci žaloby zatiaľ nekomentovali. Live Nation uviedla, že „pracuje na poskytnutí čo najviac informácií a pomoci miestnym úradom pri vyšetrovaní. Pomoc komunite v Houstone a rodinám obetí avizoval aj Scott, pričom vyzval ľudí, ktorí majú nejaké informácie, aby kontaktovali úrady. Raper však neprerušil koncert, hoci pred ním zomierali ľudia.

Baldwin: Pri nakrúcaniach, počas ktorých sú použité zbrane, by mal byť policajt
Policajt by mal byť prítomný pri všetkých nakrúcaniach, počas ktorých sa používajú strelné zbrane. Uviedol to v pondelok na Twitteri americký herec Alec Baldwin, ktorý pred vyše dvoma týždňami počas nakrúcania jednej zo scén filmu nešťastnou... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | tasr

Zomrel štrnásťročný chlapec

Tlačenica sa začala v piatok okolo 21:15, keď sa dav počas Scottovho vystúpenia začal presúvať bližšie k pódiu a vypukla panika. Počet zranených rýchlo zahltil možnosti zdravotníkov. Zranenia, ako napríklad rezné rany a pomliaždeniny, ošetrili zhruba 300 ľuďom. Minimálne osem ľudí, niekde sa spomína až 11, však tlačenicu neprežilo, najmladší z nich mal len 14 rokov. Polícia začala udalosti z piatkového večera vyšetrovať. Skúma pritom aj správy o tom, že niekto v publiku vstrekoval do ľudí drogy.

Nedbalé správanie na koncerte nie je po prvý raz

BBC pripomína, že to nie je po prvý raz, čo Scott čelí právnemu konaniu pre koncert. V roku 2018 priznal vinu za narušovanie verejného poriadku po tom, čo ho obvinili z nabádania ľudí, aby sa nahrnuli k pódiu na koncerte v americkom štáte Arkansas. Podľa miestnych novín tiež dvom ľuďom, ktorí počas podujatia utrpeli zranenia, zaplatil takmer 7 000 dolárov.

Toto vám rusofóbi zatajujú - USA vyšetrujú zločiny Američanov na Donbase
Američania vyšetrujú zločiny spáchané svojimi občanmi na Donbase! Webová stránka amerického spravodajského a analytického webu BuzzFeed News zverejnila vysoko sledované novinárske vyšetrovanie vojnových zločinov, páchaných americkými občanmi na... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

V USA sa teda neumiera len na pandémiu, ale aj počas eufórie na masovom popovom koncerte.