Lengvarský: Zdravotníctvo u nás môže byť na inej úrovni, nemôžeme sa vyhovárať
09 | 11 | 2021 I tasr

Slovenské zdravotníctvo môže byť o šesť rokov v lepšej forme a priblížiť sa tak vyspelým krajinám Európskej únie (EÚ). Aktuálne je však finančne, personálne aj technicky poddimenzované. Ako v utorok na medzinárodnej konferencii ITAPA v Bratislave povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO), nemožno sa vyhovárať len na pandémiu nového koronavírusu.

Situáciu možno zlepšiť vďaka finančným prostriedkom z Plánu obnovy a odolnosti SR, a to vo výške 1,1 miliardy eur, zdôraznil šéf rezortu zdravotníctva. Prízvukoval, že ambície musia ísť "ruka v ruke s pokorou a odbornosťou", na ktorých podľa neho zdravotníctvo stojí.  

Blaha: Ľudská zloba proti nezaočkovaným už u nás nepozná hraníc! Prečo?
Súčasnej vláde a koaličným politikom sa Slovákov podarilo mentálne úspešne rozdeliť. Stačila im na to jediná vec – očkovanie experimentálnymi vakcínami a poukazovanie na tých dobrých (zaočkovaných) a zlých – nezaočkovaných. Mnohí Slováci si už... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

"Naše zdravotníctvo – a to sa v krízových situáciách ukazuje vždy najvýraznejšie – nie je v dobrej kondícii. Finančne, a preto aj personálne je poddimenzované, technicky zastarané. Budovy niektorých nemocníc nie sú vhodným, a už vôbec nie dôstojným miestom na prácu zdravotníkov a na liečbu pacientov," pripustil.

Slovensko podľa jeho slov v tejto oblasti "zaspalo na desiatky rokov". Myslí si preto, že sa treba dívať do budúcna. "Nemôžeme si dovoliť riešiť iba pandémiu a COVID-19," uviedol. Poukázal preto na projekty, ktoré sa podarilo zrealizovať a ktoré by slovenskému zdravotníctvu mohli do budúcna pomôcť. Za najlepší krok považuje Lengvarský optimalizáciu siete nemocníc. Predpokladá, že prinesie viac zachránených životov, stabilizovanie zdravotníckeho personálu, modernizáciu budov a prístrojovo-technického zázemia v nemocniciach, podporu prevencie, kvalitnej liečby.  
Zopakoval, že žiadna nemocnica sa rušiť nebude.

Premiér: Očkovaní a "prekonaní" budú môcť ísť v čiernych okresoch do reštaurácie
Očkovaní a ľudia, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, budú v čiernych okresoch môcť navštevovať reštaurácie či ubytovacie zariadenia. Všetko za pravidelných kontrol dodržiavania opatrení. Zhodla sa na tom koaličná rada, oznámil premiér Eduard Heger... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | tasr