Hľadá sa "stratená politická podpora", v parlamente to začne cinkať ako v trezore banky
09 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

Toto keby nebolo do plaču, bolo by to na smiech. Vládna koalícia dospela k "hľadaniu plitickej podpory" v parlamente. Teraz sa začína najlepší politický biznis sezóny. Vianočné kšeftovanie s hlasovacími strojmi, ktorí si hovoria poslanci. Efekt uvidíme o pol roka, rok, v podobe nových víl, jácht,rančov, funkcií, frajeriek. Sme predsa na Slovensku. (Ivan Brožík)

Zdanlivo bezvýznamný návrh o národných parkoch sa posunul. Z plánovaného hlasovanie na "niekedy". Hľadá sa totiž dostatočná podpora. Ani na potratové šialenstvo jej, zdá sa, nie je dosť. A nie je jej dosť ani na dlhovú brzdu a rozpočet, ale to dnes nehorí. Na to kašľať. Zatiaľ. Dnes ide o "kejhák". Tak hovoria česi v situácii, keď ide o všetko, v našom prípade o parlamentnú väčšinu.

Môžu všetko

Veľkohubé "vyhraj voľby a môžeš všetko", preložené vlani v marci do matovičovčiny a zdokonaľované počas nasledujúcich mesiacov vládnutia tejto prazvláštnej sekty, dospelo do oveľa skromnejšej verzie "Hľadanie politickej podpory". Vážení, matovičovčina prechádza tak vážnym face-liftom, až to dáva nádej, že raz možno ešte aj staršie ročníky zažijú naozaj slušné Slovensko a dôstojný život na ňom. To pri súčasnom privlastnení si štátu a všetkých jeho atribútov, vrátane svojrázneho výkladu práva a ostentatívnej ignorácie zákonov jednou sektou možné nie je.

Tri slovenské merné jednotky v politike - jeden sulík, jeden zaluď a jeden šialenec
Merná jednotka spravidla vyjadruje "kus", zákazník si zvolí počet kusov a touto hodnotou sa vynásobí cena produktu. Ak chete merné jednotky využívať, môžete predávať v m, v kg, v paletách. Zákazník si zvolí počet jednotiek a výsledná cena bude... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Strata podpory v parlamente

Koalícia naráža na riešenie pre ňu doteraz neriešiteľného problému - stratu väčšiny v parlamente. Pozdŕhali jej totiž aj jej vlastní nominanti, ktorí našli v sebe toľko odvahy a cti, aby si povedali - "tak takto fakt súdruhovia nie". Aj keď im je mnohé možno kade-čo vyčítať, predsa len, malé bezvýznamné spoločenské plus majú už len za tú odvahu.

Politické nákupy

Takže, vianočné kšeftovanie s bazárovými tretkami sa začalo. Aj v parlamente. Aj keď sa to efumesticky nazýva "hľadanie politickej podpory". Ide o sprosté politické nákupy, minimálne v rovine podozrenia z toho, že sa práve masívne dejú. Napokon, matovičovci svoje vedia, pamätáte sa na tie báchorky ich božstva o milónoch? Teória je naštudovaná a životná skúsenosť, že sa všetko dá kúpiť, vrátane dokladu o vzdelaní, zas overená v praxi. Prečo by sa to nemalo dať aplikovať aj na tých, ktorí zrazu po dostatočnej ekonomickej či funkčnej motivácii v sebe nájdu "dostatočnú politickú podporu koalícii"? Veď sa nerozdáva z vlastného, ale zo štátneho, z nášho.

Na psí tridsiatok

"Panynko, za kolko dajú slepičku? Pjekná oškubaná, žutučká..." Koľko aktuálne stojí jeden hlas poslanca? Predvianočný politický trh. V čom sú iní? V čom sú leší? V čom im ide viac o občanov ako o seba a svoju moc? V čom sú čistejší? Kde berú morálne právo hovoriť niečo o čistení od mafií? O mandáte, ktorý už dávno prešustrovali ako ožralci kuchynský kredenc pri kartách v krčme?

Mainstream šíri hoaxy, samozvanými najčistejšími to ani nehne
Krásny, až úsmevný paradox. Teda, keby to nebolo desivé. Mainstream, kokrétne Dennik N, šíri - "neodborné, zavádzajúce a nepravdivé tvrdenia". Keby som to konštatoval ja, tak sa tam rehocú. Prinajlepšom pre mňa. Ale toto tvrdí Generálna prokuratúra... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Ivan Brožík