Draxler: Slováci zarábajú najpomalšie a najmenej. Koalícia však rieši samu seba
09 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Juraj Draxler, aktivista a exminister školstva sa na svojom facebookovom profile vyjadril k príjmom Slovákov. Zistil, že príjmy Slovákov rástli po roku 2000 najpomalšie v regióne.

Spolu so Slovincami mali Slováci najpomalší rast platov. Avšak Slovinci ho majú výrazne vyššie. Porovnávali sa štáty, ako sú Česko, Maďarsko, Poľsko, Lotyšsko, Litva a Estónsko. V pobaltských štátoch rástli mzdy najrýchlejšie.

Heger a spol. sa museli zblázniť! Skutočná „odmena“ pre zaočkovaných
Koaličná rada čurá proti vetru! „Oni“ sa totiž rozhodli, že aj v čiernych okresoch môžu zaočkovaní vlastne všetko. Čo na tom, že si medzi sebou budú „rozdávať“ koronsvírus a ten šíriť ďalaj. Veď sú zaočkovaní, a teda asi - nesmrteľní!!! Darujú im... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

Centrum pre verejnú politiku (CVP) začne podľa neho zverejňovať nové štúdie. Väčšina štúdií bude dosť technická a nie veľmi jednoduchá na čítanie pre ne-ekonómov. „Ak ale máte úprimný záujem o verejnú politiku a určité technické znalosti, začnite, prosím, web CVP sledovať pre podrobné štúdie hospodárskej, vednej, vzdelávacej, infraštruktúrnej a mnohých ďalších politík,“ odporúča Draxler.

Politika nie je o rečnení

Podľa neho politika neznamená rečniť, ale starať sa o infraštruktúrny rozvoj, vzdelávanie, dobré fungovanie nemocníc atď. Teda vedieť, čo sa presne v hospodárstve či spoločnosti deje, aké sú možnosti vlády podniknúť (alebo nepodniknúť) konkrétne kroky.

R. Zajac kritizuje vládu: Nedovzdelaný pobehaj robil tlačovky a nebolo jasné, čo hovorí
Parlament začína rokovať o reforme nemocníc. Tú predkladá po exministrovi zdravotníctva Marekom Krajčim (OĽaNO), nominant OĽaNO, Vladimír Lengvarský. Deň pred začatím rokovania krstí svoju novú knihu exminister Rudolf Zajac. Odborníci sa podľa... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | Gabiela Fedičová

Dlhodobo zaostávame

Údaje, ktoré už dnes zverejňuje CVP, ukazujú:  

- Napriek rečiam o „tatranskom tigrovi“ zarábame v čistom väčšinou dokonca menej, ako občania v iných postkomunistických krajinách.

- Máme nízke aj iné príjmy, napríklad rodinné prídavky, ktoré sú jedny z najnižších.

- Zaostávame za západom. Kým človek s príjmom na úrovni polovice priemerného príjmu má v Rakúsku v čistom 1644 eur mesačne, na Slovensku je to iba 457 eur.

CVP potrvrdilo to, čo ľudia dlhodobo pociťujú. A to ešte nemáme prieskumy v čase epidémie. Koalícia namiesto toho rieši hodnotové témy a výstavu v Dubaji.  

Pozrite sa, ako vyzerá medializovaný ranč Richarda Sulíka
Stál ho takmer milión eur, leží v Západnej Austrálií, "kúsok" od Perthu a pôsobí, ako oáza pokoja. Časopis Plus 7 dní sa za "zvedavcov" pozrel, kde by sa mal presídliť R. Sulík po odchodu z politiky. "Prevalil ho" Matovič Nie je tomu ani mesiac,... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | Eka Balaskova