Súd s Kosíkom, odsúdeným v kauze zmenky sa začne v utorok
08 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

"Súd začne pojednávať v prípade exsiskára Kosíka, obžalovaný je z vydierania." Informáciu zverejnil s odvolaním sa na agentúru SITA portál domov.sme.sk. "Voči Kosíkovi sa koná ako proti ušlému. Mal by sa nachádzať na africkom kontinente." Dodáva nami citovaný zdroj.

Domov.sme.sk. pripomína, že "proces, v ktorom bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby (SIS) Ľuboš Kosík čelí obžalobe pre vydieranie, by na Okresnom súde Bratislava I mal začať v utorok 9. novembra."

Z portálu domov.sme.sk vyplýva aj ďalšia informácia - "voči samotnému Kosíkovi sa koná ako proti ušlému. Podľa posledných medializovaných informácií sa totiž nachádzal v Afrike."

Vydieranie (údajné)

"Podľa orgánov činných v trestnom konaní si Herbert G. v roku 2015 najal Kosíka, aby prinútil jeho obchodného partnera vyplatiť mu sumu 300 000 eur."

"Peniaze mali pochádzať z predaja obrazov maliara Andyho Warhola, ktoré boli zapožičané v múzeu v Medzilaborciach. Obžalobu v tomto prípade na súd podali ešte v roku 2016, vo veci sa však vymenilo niekoľko zákonných sudcov." Doslova citujeme zdroj uvedený v perexe.

Odsúdený za falšovanie zmeniek

"Kosík je na Slovensku právoplatne odsúdený v kauze falšovania zmeniek. Špecializovaný trestný súd mu za tri sfalšované zmenky v celkovej hodnote 2,4 milióna eur v roku 2015 vymeral trest 14 rokov väzenia plus peňažný trest 100 000 eur."

"Úhrnný trest za obzvlášť závažný zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti a za prečin krivého obvinenia potvrdil v roku 2016 aj Najvyšší súd SR." Pripomína domov.sme.sk.

V roku 2016 bol neho vydaný medzinároný zatykač.

Väzba Kosíka a denníka SME - poznámka HD

Na Slovensku právoplatne odsúdený na dlhoročné väzenie zločinec Kosík, nadviazal koncom roka 2017 komunikáciu z mainstreamovým denníkom SME. Jeho redaktori ho dokonca navštívili v africkom Mali. Vydavateľom denníka SME je Sorosova nadácia. Práve z prostredia vydavateľstva denníka pochádza projekt konšpirátori.sk, ktorý mal ambíciu vyseparovať časť alternatívnych médii z možnosti uchádzať sa o reklamný koláč. Do zoznamu pôvodne zakomponovali aj portál Hlavný denník. Ten však rozhodnutím príslušného Bratislavského súdu museli zo zoznamu tzv. konšpiračných médii v lete tohto roku organizátori tohto segregačného projektu vymazať.

 

Kto dnes hovorí a píše pravdu, je označený za konšpirátora, hovorí Ján Čarnogurský ml.
Rozhovor s Jánom Čarnogurským ml. Čítať ďalej
14 | 08 | 2021 | Robert Merva - šéfredaktor