Správca krágľovacej stránky polície je v konflikte záujmov!
08 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Na možný vážny konflikt záujmov upozornil na svojom profile na Facebooku Marek Kurta, člen huntia Republika. Skupinu, ktorá krágľuje ľudí za názory, vedie David Púchovský, bývalý bulvárny novinár z Nového času. Už to by malo byť prekážkou v práci pre políciu, ktorá si vyžaduje vyššiu odbornosť. Ale asi aký minister, takí jeho ľudia.

Facebookovú a instagramovú skupina Hoaxy a podvody, ktorá funguje pod značkou Polície SR, spravuje David Puchovský, bývalý novinár Nového času. Ide o oficiálnu platformu polície. Podľa rozhovoru s ním obsah jeho textov „nikto neoveruje ani neschvaľuje“. Všetko, čo je označené za hoax alebo dezinformáciu pochádza z jeho hlavy. Teda môže si napísať čo len chce. Minister Mikulec mu dal voľnú ruku.

Hoaxy a podvody opäť selektujú. Vyberajú si samy, čo je hoax
Poslanec NRSR Tomáš Taraba sa opodstatnene na svojom profile pýta, prečo účelová facebooková skupina pod hlavičkou Polície Slovenskej republiky Hoaxy a podvody tento raz nekoná. Pýta sa tak s súvislosti s kauzou, v ktorej Ministerstvo... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Ján Papuga

David Puchovský je však aj členom skupiny Dobre. Ide o platformu, ktorej cieľom je trolovať a napádať v diskusiách rôznych opozičných politikov i náboženských predstaviteľov. A on sa v týchto aktivitách angažuje. Zároveň pracuje pre Políciu SR. „Ak toto už nehraničí so spolitizovaním polície, potom už neviem. Ako je možné, že človek, ktorý píše v mene štátnej inštitúcie sa zapája do šikany politikov len preto, že nesúhlasí s ich názormi? Ak si David Puchovský vybral cestu trola, v poriadku, je to jeho voľba. Ale v takom prípade by logicky nemal byť zamestnaný na polícii,“ uvažuje Kurta.

Hoaxy a podvody na FB neustále krágľujú a kádrujú - bez akejkoľvek zodpovednosti
Facebooková skupina Hoaxy a podvody, ktorú založila Polícia Slovenskej republiky, je určená na upozorňovanie na dezinformácie, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach. No často sa na tejto skupine objavia aj používatelia internetu, ktorí vyslovili... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Na okraj uvádza, že progresívna skupina Dobre naplno odhalila, aký cirkus je v našej koalícii. Pri interrupčnom zákone trolovali názory jeho prívržencov, napr. Anny Záborskej či Richarda Vašečku z OĽaNO. Medzi členmi skupiny Dobre sú aj poslanci Andrej Stančík a Tomáš Šudík takisto z OĽaNO. Takže vládni poslanci broja proti vládnym poslancom.

„Ale to, že sa do politického boja začína zapájať aj zamestnanec polície je, myslím, minimálne znepokojivé...“ uzatvára Kurta.