Hoaxy a podvody na FB neustále krágľujú a kádrujú - bez akejkoľvek zodpovednosti
07 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Facebooková skupina Hoaxy a podvody, ktorú založila Polícia Slovenskej republiky, je určená na upozorňovanie na dezinformácie, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach. No často sa na tejto skupine objavia aj používatelia internetu, ktorí vyslovili protinázor alebo zopakovali informáciu, ktorá sa objavila v médiách. Sú verejne očierňovaní a nie je možné sa brániť umiestneniu na tejto stránke.


Niečo podobné sa stalo JUDr. Marekovi Gécimu, známemu právnikovi, ktorý pomáha ľuďom postihnutým nelogickými opatreniami proti pandémii covid 19.

V skupine, ktorú spravujú policajti, od ktorých sa očakáva objektivita a pomoc občanom, sa objavil status, ktorý označuje Géciho za cynického dezinformátora. Išlo o text, v ktorom Géci štandardne odkazuje na všeobecne známu informáciu o úmrtí americkej občianky. Tá zomrela po tretej dávke vakcíny proti covidu 19. Formuláciu o jej úmrtí Géci prevzal z iného zdroja.

Niečo sa deje, v Denníku N kritika Bukovského cenzúry
Na blogovisku Denníka N sa objavil článok Od hanebne scenzurovaného Dr. Bukovského od prekladateľa, korektora, tlmočníka, učiteľa jazykov Alexandra Avenariusa. Uviedol v ňom niekoľko zaujímavých postrehov, ktoré by zrejme neprešli redakciou... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Po očkovaní neznamená na očkovanie

Géci tvrdí, že viaceré médiá píšu o úmrtiach ľudí po očkovaní, čo je reálnym faktom. To však nemusí znamenať, že zomreli na očkovanie. V tomto statuse sa iba pýta, či mohlo úmrtie súvisieť s vakcínou. Podľa Géciho teda nejde o konštatovanie súvislosti vakcíny s úmrtím.
Géci bude žiadať ospravedlnenie

Po zverejnení na „tabuli hanby“ na policajnom portáli sa spustila lavína kaviarenského „hejtu“, ktorá bez dôsledkov pranieruje právnika. Géci sa bude snažiť dosiahnuť ospravedlnenie zo stránky vedenej políciou, ktorá má pomáhať a chrániť.

Cenzúra v rukách polície?

Nie je štandardné, že sa pod hlavičkou silovej inštitúcie umožňuje, aby bol občan, či už apolitický alebo politicky angažovaný, verejne urážaný a kádrovaný. Aby bol zaraďovaný medzi klamárov a dezinformátorov. A to najmä v čase, keď sa aj v mienkotvorných médiách šíria rôzne pochybnosti a dohady, a keď sa čoraz častejšie „dezinformácie“ začínajú meniť na fakty. Takéto zásahy sa ľahko môžu pretaviť do cenzúry, ktorá sa v tomto období čoraz viac vzmáha. A brániť sa cenzúre od policajtov môžu niektorí z nich chápať ako útok voči verejnému činiteľovi. Alebo tak, že skutok sa nestal.

MUDr. Bukovský sa opäť ozval. Prepukla cenzúra, toto budeme robiť odteraz!
"Prepukla cenzúra, úplne naplno," hovorí v úvode videa MUDr. Igor Bukovský. Najnovšie sa venuje zrušeniu svojho kanála na YouTube. Zrušenie prirovnáva k vtrhnutiu politikov v zablatených čižmách do ambulancií, ba aj na operačnú sálu, aby začali... Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová