Aj Eduard Heger už má svoju reality show
08 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Kvízovou súťažou IQ Taxi sa zrejme inšpiroval premiér Slovenskej republiky, Eduard Heger a spustil novú show s názvom Premiérsky taxík. Prvý diel bol odvysielaný pred niekoľkými hodinami. Do premiérskeho vozidla pozval Natáliu a Ajjúba z Gymnázia M. R. Štefánika v Košiciach.

Vo vozidle Eduarda Hegera sa diskutovalo o pandémii, reformách, hoaxoch, ale v závere aj o korupcii. Hostia, konkrétne Ajjúb poukázal na to, že prvá vlna pandémie nebola absolútne zvládnutá, nikto nevedel na čo sa pripraviť. A v tej druhej vlne sa stratil zmysel online výuky - "...chceme priniesť školu domov..."

Mladí ľudia podľa hostí vo vozidle premiéra dodržiavajú opatrenia a nepodliehajú hoaxom často. Premiér súhlasil a uviedol, že aj podľa neho hoaxy nie sú problém mladej demokracie, ale staršej generácie, ktorej chýbajú ako keby zručnosti v online priestore. A to je podľa neho dôvod, prečo je staršia generácia náchylnejšia veriť hoaxom. 

Premiér, ako vyplynulo z rozhovoru sa tomu neteší, pretože je to odraz stavu pochopenia našej demokracie a myslí is, že je dôležité na Slovensku budovať kultúru úcty k inému názoru. 

Mainstream opúšťa loď, Matoviča s Kollárom už potopil!
Bizarné! Konštatuje v svojom statuse na sociálnej sieti novinár, komentátor a šéfredaktor mainstreamového spravodajského webu Aktuality.sk Peter Bárdy. Kollár s Matovičom vraj chcú povaliť vlastnú vládu! Svojej vlády už majú asi plné zuby "Boris... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

"...nemôžeme si povedať, že nepáčiš sa mi, tak ťa zavriem..."

Heger odpovedal aj na otázku o tom, čo plánujú urobiť s Ficom, Harabinom a podobnými, ktorí si o Covide myslia, že ide iba o chrípku, ale aj s aktérmi z poľovníckej chaty. "Orgány činné v trestnom konaní vyšetrujú veci na základe faktov. To je taká citlivá vec. My si teraz nemôžeme povedať, že nepáčiš sa mi, mám o tebe nejakú mienku, tak ťa zavriem. To by sme porušili všetky princípy právneho štátu," povedal. Uviedol tiež, že nahrávky z chaty sa vyhodnocujú, do akej miery je tam aj trestnoprávna rovina a čaká sa na to s akými závermi prídu vyšetrovatelia. 

V príspevku na sociálnej sieti sa premiér poďakoval za super strávený čas. "Skvele sme sa pozhovárali a zasmiali. Milo ma prekvapil ich prehľad v aktuálnom dianí a odvaha hovoriť aj kriticky. Vôbec nie je pravda, že mladí ľudia sa nezaujímajú. Naopak, len potrebujú dostať priestor," napísal

Hoaxy a podvody opäť selektujú. Vyberajú si samy, čo je hoax
Poslanec NRSR Tomáš Taraba sa opodstatnene na svojom profile pýta, prečo účelová facebooková skupina pod hlavičkou Polície Slovenskej republiky Hoaxy a podvody tento raz nekoná. Pýta sa tak s súvislosti s kauzou, v ktorej Ministerstvo... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Ján Papuga