Sulíka na EXPO zahanbili nielen Maďari, ale aj "dubajskí" Slováci!
07 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Nepodarilo sa! To bolo odôvodnenie ministerstva hospodárstva Richarda Sulíka, prečo v reštaurácii v slovenskom pavilóne na medzinárodnej výstave EXPO v Dubaji nepodávame slovenské pivo, víno či minerálku. Naši na to nemali povolenie!

Vybavovanie povolení by vraj bolo príliš zdĺhavé

„Produkty, ktoré tu ponúkame možno nie sú všetky slovenské, ale aj to má svoj dôvod. A ten dôvod je taký, že získanie licencie na tomto trhu, ktorý je mimo Európskej únie, tak trvá niekoľko mesiacov. Je to deväť až viac mesiacov,“ tvrdí vo videu generálna komisárka pre EXPO Miroslava Valovičová. No vraj sa o to pokúšali.

Počas celého videa vysvetľovala, že proces “zalistovania” produktov je byrokraticky náročný a s neistým výsledkom. Napriek tomu je na najlepšie ceste k schváleniu dvojica malinoviek. Valovičovej oficiálne vyjadrenie zdieľala aj strana SaS, ktorej šéf Richard Sulík riadi ministerstvo hospodárstva, informuje portál eretprt.sk.

Sú Slováci naozaj neschopní?

Slová generálnej komisárky pre EXPO však niektorých diskutujúcich poriadne vytočili. Upozornili na to, že napríklad v maďarskom pavilóne sa podávajú minerálne vody z Maďarska.

„Takto sa to robí, vy amatéri,“ odporučil našim organizátorom jeden z diskutujúcich. Zo SaS mu však posmešne odpísali. „Trochu rozdiel, keď my sa zameriame na technológie a prírodu a Maďari na vodu.“

Živnostníci, pozor! Pozrite si, ako sa zvýšia minimálne odvody
Každý, kto má živnosť, musí platiť minimálne odvody. A tie sa, ako vždy v januári, aj teraz budú automaticky zvyšovať. Vlastne zvýši sa základ, z ktorého sa vymeriavajú. Preto budú živnostníci znovu odvádzať do Sociálnej a do zdravotnej poisťovne... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

My striehneme na bohatších záujemcov!

To, že nám nejde o robenie reklamy nejakým minerálkam, či slovenským vínam, teda produktom, kroré by si mohol kúpiť každý, je už každému úplne jasné. Naše ministerstvo hospodárstva sa zameralo na onakvejšiu spoločnosť. Teda na tú hŕstku ľudí ako sú napríklad Geisenovci, či šejkovia, ktorí si kúpia hneď náš vodíkový automobil.

Aj keď sa však minister na sociálnych sieťach z Dubaja chváli takýmto záujmom, ľudia to vidia inak. Podľa Sulíkových vlastných slov Šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum je nielen dubajský premiér, ale aj vizionár. 

A práve on si na svojej návšteve EXPA "vybral práve náš, slovenský pavilón ako jeden z mála, ktoré chcel vidieť. Nie kvôli haluškám, ale kvôli inovačnému potenciálu Slovenska. Najviac ho zaujalo vodíkové auto, ale keďže je Dubaj veľmi aktívny vo vesmírnej problematike, zastavil sa aj pri našom vesmírnom robotovi," chváli sa na sieti Sulík.

Sudca Šamko: Pytliactvo sa pácha vonku, no my ho vyšetrujeme vnútri?
Neviem si predstaviť situáciu, kedy sa pácha pytliactvo v obydlí! Skonštatoval sudca Krajského súdu v Bratislave Peter Šamko pre portál eReport.sk na margo uniknutých odposluchov z loveckej chaty, ktoré tak rozvírili dianie na Slovensku. Hneď v... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Tá mu teda dala!

No odpoveď Jany, ktorá v Dubaji pracuje, a ktorá sa s ministrom dokonca osobne pozná, ministra veru nepoteší. "Ty si sa zbláznil! Premiér navštívi každý jeden pavilón! Dostáva info z operačného centra kedy otvoria, a ty to dobre vieš. Oficialita. Každý jeden pavilón," uvádza na pravú mieru Sulíkové slová.

"Nepochybujem, že máme zaujímavý pavilón ale prestaň už tak nekonečne klamať, a robiť zo seba čo nie si. My si tu nehodíme ráno do misky kôpku sena hneď na raňajky. Dúfam hlavne, že nám porozprávaš, koľko tých kontraktov bolo doteraz uzatvorených a čo si pre SR získal a vydobyl, ty vyšinuté išlo vajce na vandrovku. A kľudne si zober so sebou aj svoju babku mne je to jedno, len nech to expo niečo Slovensku prinesie!" vajadrila sa, pravdepodobne z duše nás všetkých, Jana.

Blaha: Smer sa trasie strachom a obáva sa o nezvestnú Zuzanu Čaputovú!
Po našej prezidentke Zuzane Čaputovej sa zľahla zem! To aspoň tvrdí opozičný politik Ľuboš Blaha vo svojom statuse na sociálnej sieti. Žiada preto občanov: "Ak by ste ju videli, volajte políciu!" Priznal totiž, že celá strana Smer sa trasie... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Diana Zaťková