Poľsko varuje pred ďalším nátlakom zo strany EÚ
07 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Námestník poľského ministra zahraničných vecí Szymon Szynkowski vel Sęk varuje pred ďalším nátlakom zo strany Európskej únie na jednotlivé členské štáty, ako to únia urobila aj voči jeho krajine, píše nemecký portál epochtimes.de.

Ak bude trestať štáty, vystavuje sa riziku zmenšenia únie

Ak budú inštitúcie EÚ chcieť naďalej trestať členské štáty, dôjde k zmenšeniu spoločenstva, vyhlásil Szynkowski vel Sęk v rozhovore pre Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Podnikatelia si už toto riziko všímajú, upozorňuje tento odborník na zahraničnú politiku. Už nemecký Výbor pre východoeurópske hospodárske vzťahy (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft) dal jasne najavo, že oneskorené vyplácanie finančných prostriedkov EÚ pre Poľsko sa dotkne aj nemeckých spoločností.

Falošné kúzlo očkovania: Ochrana po očkovaní môže klesnúť už po 7 až 8 týždňoch!
Ešte vo februári 2021 sa spoločnosť Pfizer/Biontech snažila v štúdiách dokázať, že vakcína proti koronavírusu účinne chráni pred nakazením. Nové štúdie, ale aj realita zatiaľ ukazujú, že to tak nie je. Aj očkovaní ľudia majú podobne vysokú vírusovú... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Svojvoľné rozhodnutia bez opory v práve EÚ

"Nemecké podniky jasne poukazujú na nebezpečenstvo čisto svojvoľných rozhodnutí, ktoré nemajú oporu v práve EÚ, a v konečnom dôsledku na nečestné využívanie postupov a fondov ako nástrojov politického nátlaku," - zdôrazni Szynkowski pre vel Sek.

V súvislosti s koaličnými rokovaniami v Nemecku námestník poľského ministra zahraničných vecí vyjadril nádej, že koaličná dohoda bude obsahovať také ustanovenie, ktoré bude zodpovedať významu nemecko-poľských vzťahov.

Súčasťou koaličnej dohody by malo byť aj postavenie pamätníka poľským obetiam nemeckej agresie počas druhej svetovej vojny v Berlíne, ako aj podpora výučby poľského jazyka, dodáva nemecký portál epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Farmafirma to myslí vážne: Buď ovca a nechaj sa zaočkovať! ( Edith Brötznerová)
Komentár Edith Brötznerovej (Report24) Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová