Kremský kritizuje Sulíka. Je na obzore ďalšia "vojna" v koalícii?
06 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Člen koalície Peter Kremský (OĽaNO) nemieni nad Sulíkovými zlyhaniami privierať oči. Ministra hospodárstva kritizuje na sociálnej sieti. Žiada, aby sa Sulík ospravedlnil a vyvodil za zlyhania vo svojom rezorte politickú zodpovednosť. Je na obzore ďalšia "vojna" v koalícii? Alebo v mene "válova," trochu kritiky na sociálnej sieti a karavána ide ďalej? 

Člen koalície Peter Kremský (OĽaNO), je sklamaný z konania ministra hospodárstva Richarda Sulíka a jeho nominantov. Svoje pocity vyjadril aj na sociálnej sieti. "Minister Sulík pridelil miesto vo vládnom špeciále na návštevu výstavy Expo v Dubaji svojej dcére. Dal na ňu vystaviť fiktívnu pracovnú zmluvu s ministerstvom a vydával ju za svoju poradkyňu. Stala sa súčasťou delegácie bez toho, aby na to bol nejaký legálny dôvod," píše Kremský. 

Kremský upozorňuje, že členom delegácie bol donedávna aj zamestnávateľ Sulíkovej dcéry Radoslav Zigo, ktorý je zároveň odvlani podpredsedom predstavenstva firmy Slovenské elektrárne, teda nominantom R. Sulíka. A upozorňuje aj na to, že minulý týždeň Zigova spoločnosť ius aegis, s.r.o. uzavrela zmluvu na dodávku právnych služieb s predsedom Úradu na reguláciu sieťových odvetví Andrejom Jurisom, ďalším priamym nominantom Richarda Sulíka.

"Slovenské elektrárne sú pritom ako maloobchodný predajca elektriny a plynu regulovaným subjektom zo strany ÚRSO, čiže bol takouto zmluvou zrejme porušený zákon, hoci R. Sulík tvrdí opak," vysvetľuje Kremský.

Politológ Lenč: Vláda fatálne zlyháva, z jej reforiem sa stáva fiasko!
Absolútnym porazeným je OĽaNO, ktoré ani po zmene premiéra nezastavilo svoj pád! Vyjadril sa tak v relácii Ide o pravdu portálu pravda.sk politológ Jozef Lenč z Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Smer naopak svoje preferencie znásobil a Hlas... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Let do Dubaja riadne smrdí rodinkárstvom a zneužívaním prostriedkov štátu

V závere príspvevku dodáva, že let do Dubaja riadne smrdí rodinkárstvom a zneužívaním prostriedkov štátu, za čo pred voľbami ešte ako opozícia kritizovali predstaviteľov bývalej vlády.

"Občanov ťažko presvedčiť, že súvis medzi menovaním zamestnávateľa ministrovej dcéry do vysokej funkcie v pološtátnom podniku, zmluvou jeho firmy s regulačným úradom, ako aj cestou do Dubaja je čisto náhodný. Nebudem nad takýmito zlyhaniami privierať oči. Žiadam ministra Sulíka, aby sa za tieto zlyhania vo svojom rezorte ospravedlnil a vyvodil z nich zodpovednosť," konštatuje stroho Peter Kremský. 

Poľsko dostalo EÚ do existenčnej krízy (Stefan Kornelius)
Komentár Stefana Korneliusa (Süddeutsche Zeitung) Varšava už nechce akceptovať nadradenosť európskeho práva a stupňuje spor s Bruselom. Prečo je odpoveď na provokácie taká ťažká? Poľská vláda má vzácny dar kombinovať nesprávne rozhodnutia a... Čítať ďalej
06 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová