Fico: Majitelia a redaktori denníka SME kam tlačíte túto krajinu? Ste pri zmysloch?
06 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Fico sa opäť ozval a opäť na stránkach denníka SME. V najnovšom blogu s názvom "Sorosov denník SME v priamom prenose C E N Z Ú R U J E !" píše o cenzúre. Tá mala nastať potom, ako nedávno napísal do denníka SME kritický názor na niektoré média spadajúce do kategórie "mainstream". Fico odkazuje: "Vôbec nepotrebujem priestor denníka SME, ako si to naivne myslí pani šéfredaktorka SME, ktorá doteraz nič nepochopila, lebo funguje na princípe rebríčkovej nervovej sústavy dážďovky."

"Predvčerom som napísal blog do denníka SME pod názvom: "Sorosova črieda prasiat v denníku SME likviduje demokraciu."
Konštatoval som, že mnohé médiá na Slovensku prestali plniť úlohu strážnych psov demokracie. Práve naopak, obhajujú zločiny súčasnej vlády, pretože nevedia stráviť fakt, že prehrávajú. A že Slovensko bude mať v krátkom čase inú vládu, ako tú, ktorú očakáva US ambasáda v Bratislave a denník SME, denník N, Aktuality, JOJ-ka, či Markíza (žiaľ aj RTVS)," vysvetľuje v úvode Róbert Fico, predseda strany SMER - SD.

Fico poukazuje na diskusiu, ktorá vznikla okolo expressívneho názvu článku a ktorá bola prevažne o tom, či netreba Ficovi zatvoriť ústa. "Každý vie, že som roky zastupoval Slovensko ako právnik na Európskom súde pre ľudské práva a že ma netreba vyučovať v oblasti, v ktorej som doma," píše Fico. A myslí si, že expresívnosť je vo verejnej diskusii nielen vítaná, ale najmä potrebná.

Fico napísal o prascoch a zrazu sa ozvalo zborové krochkanie. Alebo, verejné úvahy o cenzúre
Dá sa začať aj takto - Fico povedal svoj názor a trafené husi sa rozgágali a na chvíľu zabudli na svoju im starostlivo podhadzovanú kukuricu. (A nahrávky.) No, presnejšie, Robert Fico napísal svoj blog priamo na webe "jamy levovej". A zrazu na... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Kam to preboha, majitelia a redaktori denníka SME tlačíte túto krajinu?

V blogu opätovne opakuje to, čo diskusiu vyvolalo. "Soros je významným spoluvlastníkom denníka SME. Vieme ako Soros funguje. A to, že dáva pokyny redakcii denníka SME, nikto nepochybuje," píše. Predseda strany SMER - SD vysvetľuje, ako napokon situáciu okolo jeho blogu vyriešil denník SME. "Nositeľ to demokracie, to vyriešil po svojom," konštatuje.

V závere dodáva: "Vôbec nepotrebujem priestor denníka SME, ako si to naivne myslí pani šéfredaktorka SME, ktoré doteraz nič nepochopila, lebo funguje na princípe rebríčkovej nervovej sústavy dážďovky. "Smer - sociálna demokracia? Treba zničiť! Bez ohľadu na to, čo SMER - sociálna demokracia a jeho predstavitelia hovoria. Tak sa v denníku SME rozhodli, že môj blog zo 4. novembra 2021, ktorý im nevonia, budú zatajovať. Napriek tomu, že je ďaleko najčítanejší, nenájdete ho ani v rubrike najnovších, ani najčítanejších, ani v prémiových?" vysvetľuje.

"A tomu sa hovorí C E N Z Ú R A. Treba ešte niečo dodávať? Kam to preboha, majitelia a redaktori denníka SME tlačíte túto krajinu? Ste pri zmysloch?" Pýta sa v otvorenej otázke a necháva priestor na zamyslenie. 

R. Fico: Na Sorosove prasatá sa už voda varí
Expremiér, poslanec NRSR a predseda strany Smer - SD sa na svojom blogu vyjadrej k svojmu vyjadreniu o „Sorosových prasatách“. Výrok vznikol v súvislosti s jeho tvrdou kritikou provládnych médií, ktoré dostali príkaz zničiť stranu Smer. Fico... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Ján Papuga