Štúdia Oxfordskej univerzity: Len v roku 2020 prišlo ľudstvo o 28 miliónov (!) rokov života v dôsledku úmrtí na koronu (VIDEO)
06 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Ide o doteraz najrozsiahlejšiu štúdiu svojho druhu. Vedci z Oxfordskej univerzity zistili, akú daň si pandémia koronavírusu vyžiadala v 37 krajinách, píše nemecký Stern.

Vyše 5 miliónov obetí a „strata“ 28 miliónov rokov života

Podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa v Baltimore si pandémia koronavírusu vyžiadala už viac ako päť miliónov obetí na celom svete. Výskumníci pod vedením Oxfordskej univerzity v štúdii, ktorú uverejnili vo vedeckom časopise "British Medical Journal" (BMJ), vypočítali, čo to znamená z hľadiska „straty“ dĺžky života. Podľa štúdie len v roku 2020, ktorý bol poznačený celosvetovým šírením koronavírusu, prišlo ľudstvo o 28 miliónov rokov života.

Priemerná dĺžka života sa neznížila len v šiestich krajinách

Ako uvádza denník Washington Post, medzinárodná štúdia skúmala vývoj priemernej dĺžky života v 37 bohatších krajinách, pre ktoré boli podľa výskumníkov k dispozícii spoľahlivé údaje. Skúmali tiež „stratené roky“ života, čo je ukazovateľ, ktorý meria rozsah predčasnej úmrtnosti porovnaním veku zosnulých s ich očakávanou dĺžkou života.

Falošné kúzlo očkovania: Ochrana po očkovaní môže klesnúť už po 7 až 8 týždňoch!
Ešte vo februári 2021 sa spoločnosť Pfizer/Biontech snažila v štúdiách dokázať, že vakcína proti koronavírusu účinne chráni pred nakazením. Nové štúdie, ale aj realita zatiaľ ukazujú, že to tak nie je. Aj očkovaní ľudia majú podobne vysokú vírusovú... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Autori štúdie vysvetlili, že takýto spôsob výpočtu vplyvu pandémie je presnejší ako napríklad nadmerný počet úmrtí, pri ktorom sa nerozlišuje medzi úmrtím 17-ročného a 70-ročného človeka.

Výskumníci použili ako referenčnú hodnotu pre svoju štúdiu priemernú dĺžku života v rokoch 2005 až 2019. Podľa britského denníka Guardian je táto štúdia doteraz najpodrobnejším hodnotením vplyvu COVIDu-19 na ľudstvo.

Farmafirma to myslí vážne: Buď ovca a nechaj sa zaočkovať! ( Edith Brötznerová)
Komentár Edith Brötznerovej (Report24) Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Hoci sa zistilo, že priemerná dĺžka života sa vo väčšine krajín výrazne znížila, počet rokov „stratených“ v dôsledku predčasných úmrtí stúpol. Skutočný počet úmrtí bol podľa nich pravdepodobne ešte vyšší, keďže väčšina krajín v Ázii, Afrike a Latinskej Amerike sa do štúdie nezahrnula kvôli nedostatku údajov, dodáva Stern.

(Medzititulky red. HD.)

Lôžko s umelou pľúcnou ventiláciou len po protekcii!
Chorvátski lekári sú zúfalí. Zdravotnícky systém v krajine je podľa nich na pokraji kolapsu, informuje nemecký Der Spiegel. Vzhľadom na vysoký počet pacientov s COVIDom sú kliniky v Chorvátsku maximálne preťažené. Bez zveličovania možno povedať,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová