M. Uhrík - Podávame trestné oznámenie na ministra Krajniaka
04 | 11 | 2021 I Eka Balaskova

Zdá sa, že na ministra Milana Krajniaka sa toho dnes "zosypalo" viac, ako dosť. Okrem toho, že v parlamente čelil odvolávaniu, hnutie Republika cez svojho predsedu Milana Uhríka na tlačovej konferencii oznámilo, že naňho podáva trestné oznámenie.

Podpora odvolaniu Krajniaka

Nakoľko je súčasťou vlády, ktorá ničí a devastuje Slovenskú republiku, hnutie Republika jeho odvolanie plne podporuje. Témou tlačovej konferencie však bolo niečo úplne iné.

R. Fico: Sulíkovi by niekto mal vziať tie drogy!
Predseda Smeru-SD Robert Fico na dnešnej tlačovke upozornil na to, že dcéra ministra hospodárstva sa stala členkou oficiálnej slovenskej delegácie na svetovej výstave Expo 2020 v Dubaji. Konflikt záujmov Minister Sulík, ktorý je na pracovnej... Čítať ďalej
04 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Trestné oznámenie

Právny tím hnutia Republika pripravil TO ohľadne informácií týkajúcich sa previerky Daniela Lipšica. Tú získal práve prostredníctvom ministra práce Milana Krajniaka. "Podávame trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa preto, že v rámci svojho ministerstva umožnil a pomohol získať pánovi Lipšicovi bezpečnostnú previerku, ktorá je nevyhnutným predpokladom na to, aby sa mohol stať špeciálnym prokurátorom." citujeme M. Uhríka. "Trestné oznámenie sa zakladá na skutočnosti, že podľa našich zistení, Ministerstvo práce nedisponuje dokumentami v režime "prísne tajné", s ktorými by pán Lipšic potenciálne mohol na tomto ministerstve pracovať. Preto požiadanie o túto previerku nespadá do kompetencie tohto ministra."

Prejav kamarátstva

Minister Krajniak prekročil svoju právomoc, keď požiadal NBÚ o vykonanie previerky pána Lipšica. Pán Lipšic mal údajne ministerstvu poskytovať služby na základe zmlúv v režime "prísne tajné", pričom MPSVaR takýmito zmluvami vôbec nedisponuje. Podľa Uhríka "Ministerstvo nedokáže preukázať, že uzavrelo zmluvu o právnych službách s advokátskou kanceláriou pána Lipšica." Takéto zmluvy totiž ministerstvo práce nevydáva a nemá. TO podávame preto, aby sa tieto skutočnosti prešetrili."

Skutočný odkaz "Borisovej palice" zverejnil mladý politik Kvetko
Reformy súdnictva a zdravotníctva a postoj hnutia Borisa Kollára (SME rodina) k nim znepokojujú koaličných partnerov. Kollár brázdi všetky kúty Slovenska a snaží sa počúvať ľudí z regiónov. Prostredníctvom neho poslali aj ľudia vláde dar. Lieskovú... Čítať ďalej
04 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ako to funguje na NBÚ

Je rovnako dôležité zistiť, ako je možné, že NBÚ takéto previerky na základe neodôvodnených žiadostí vôbec vydal. Dosadenie Lipšica za špeciálneho prokurátora považuje Republika za čisto politickú záležitosť, za spolitizovávanie verejnen správy. "Táto funkcia mala patriť bezúhonnému človeku, ktorý je vnímaný, ako neutrálny. Nie pánovi Lipšicovi, politikovi, teda človeku s politickou agendou, prenasledujúcemu politických oponentov. Mnohých oprávnene, ale mnohých neoprávnene. Pán Lipšic prispel k tomu, že z boja proti korupcii sa na Slovensku stal hon na čarodejnice." konštatuje M. Uhrík.

Lipšicov odchod je nevyhnutný

M. Uhrík tvrdí, že jeho hnutie bude trvať na tom, aby pán Lipšic opustil túto funkciu a prenechal ju človeku, ktorý má na túto pozíciu mentálnu i profesionálnu výbavu, uzavrel Uhrík.