Harabin: Úniky zo spisov idú cez Lipšicove „mediálne stádo“ (VIDEO)
04 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Situácia okolo kamerových záznamov z poľovníckej chaty stále čerí vodu na Slovensku. Fico aj s Kaliňákom sa bránia, že sa tam nič zlé nedialo, koalícia si zase myslí, že tam bolo povedaného viac ako dosť.

Na celej záležitosti okolo poľovníckej chaty je zaujímavé najmä to, ako zábery z nej prenikli do niektorých médií. Exminister spravodlivosti a expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harbin v tom má jasno – za všetko môže Lipšic a jemu spriaznené médiá. Harabin sa v statuse pýta, či je náhoda, že pri každom úniku z trestných spisov figuruje práve Lipšic? A ako mohol zločinec Lipšic dostať bezpečnostnú previerku?. Ako hovorí aj vo videu, práve cez Lipšicove „mediálne stádo“ pravidelne unikali účelovo selektované prepisy.

Na nahrávky dal sudca súhlas zrejme iba preto, lebo ho asi oklamali

Minulý týždeň sa na verejnosť dostali nahrávky, kde Fico, Kaliňák, Bödör aj s advokátmi riešili obvinenia svojich nominantov. „Nahrávky, na ktoré dal sudca súhlas zrejme iba preto, lebo ho asi oklamali, že ide o sledovanie pytliactva, neobsahujú takmer nič trestnoprávne, a ich ďalšie použitie je nelegálne a mali byť zničené po tom, čo sa ukázalo, že s pytliactvom nemajú súvis. Miesto toho boli zverejnené v médiách blízkych Lipšicovi,“ smeje sa Harabin nad celou situáciou.

„A Lipšic stihol, ešte pred ich zverejnením, prednahrať rozhovor k tejto téme. Toto je typická hra Lipšica, a už dlhodobo,“ poukazuje exminister spravodlivosti, podľa ktorého Lipšic rovnako postupoval v kauze Kočner, kde bola slabá dôkazná situácia, a tak cez jeho „mediálne stádo“ pravidelne unikali účelovo selektované prepisy, ktoré mali verejnosť presvedčiť o vine obvinených a tiež vyvolať tlak na sudcov.

Blaha: Podávame trestné oznámenie v súvislosti s nahrávkami (aj na médiá)
"Podávame trestné oznámenie za zneužitie právomocí verejného činiteľa. Toto Matovičovi, Lipšicovi ani liberálnym médiám len-tak neprejde, prerátali sa, chlapci." Píše Ľuboš Blaha na sociálnej sieti. "Voči Robertovi Ficovi ako lídrovi opozície bol... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

„Lipšic toto robil už dávno v minulosti. Stačí si spomenúť na kauzu Sadiki, keď priniesol do parlamentu priniesol falošný prepis neexistujúceho rozhovoru medzi mnou a Sadikim, ktorého práve Najvyšší súd pod mojím šéfovaním odsúdil na 22 rokov,“ vracia sa do minulosti Harabin, podľa ktorého Lipšic potom využil Kočnerovho kumpána Trnku, v tom čase na čele Generálnej prokuratúry, ktorý mu, iba pre médiá, potvrdil pravosť jeho kompilátu. „S prepisom, ku ktorému ale neexistuje odposluchový spis, nemal spisové číslo, dátum či pečiatku a podpis vyšetrovateľa a sudcu, ktorý odposluch schválil,“ opisuje stav veci Harabin, ktorý podal žalobu proti Generálnej prokuratúre a súd mu dal právoplatne za pravdu.

Harabin: Občania nebojte sa uplatňovať svoje základné ľudské práva a slobody
Exminister spravodlivosti a expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin sa v ostatnom čase opäť „zviditeľnil“ svojím „výstupom“ voči členovi väzenskej a justičnej stráže ako i voči privolanému policajtovi. Ale stálo to za to. Tak rozohneného... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Fica do asistencie rozkladu právneho štátu priviedol najmä sebec Kaliňák

Harabin však našiel aj inú súvislosť k celej veci okolo Lipšica. Kaliňák vraj vplýval na Fica, aby ho Smer nepodporil a Lipšica pred vydaním na trestné stíhanie tým zachránili. „Kaliňák presvedčil Fica aby ma podrazili aj pri mojej iniciatíve, keď som chcel zrušiť Špeciálny súd a Špeciálnu prokuratúru ako fašistické prvky v justícii,“ hovorí Harabin, pričom spomína aj ďalšie okolnosti, ktoré rozohrali politici, a najmä Kaliňák, a niektorí zástupcovia prokuratúry a justície. „Dnes sa tieto veci obracajú proti nim samým. Fašistická Špeciálna prokuratúra na čele s Lipšicom, ktorého toľkokrát zachránili, ich stíha, aj nezákonným spôsobom, a pomáha im v tom Kaliňákov „juristud“ Kliment,“ konštatuje Štefan Harabin.

Videá s Ficom: Vraj cieľom mal byť niekto iný
Aby bola absurdnosť situácie zrejme dokonalá, Slovensko "postavilo na nohy" video z chaty, ktorú mala polícia údajne monitorovať kvôli niekomu inému. Informáciu priniesol denník Plus jeden deň. Na koho si teda chceli posvietiť? Cieľom NAKA mal... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Kaliňák navyše, podľa Harabina, zachránil Lipšica po tragickej dopravnej nehode, na ktorého čakal nepodmienečný trest. „Kaliňák vždy riešil len sebecké záujmy a neinteresovalo ho, aké následky to bude mať do budúcna pre ľudí, pre spoločnosť, pre štát. Dnes to dobehlo nielen jeho, ale rozložilo právny štát,“ prízvukuje exminister spravodlivosti. Harabin to vraj hovorí aj v súvislosti so zverejnenými nahrávkami, kde dvaja advokáti konštatujú Kaliňákove predstieranie, že obvinený Gašpar mu je ako brat, no pritom sleduje len to, aby bol on v bezpečí,“ vysvetľuje Harabin, podľa ktorého by sa mal spamätať najmä Fico, ktorého do tejto asistencie rozkladu právneho štátu priviedol. „Bol to opäť Kaliňák,“ hovorí Harabin a znovu prezrádza udalosti, ktoré sa napojili na exministra vnútra Kaliňáka.

Je náhoda, že pri každom úniku z vyšetrovacích spisov figuruje práve Lipšic?

„V spojitosti s Lipšicom je treba ešte spomenúť, že dostal bezpečnostnú previerku v rekordne krátkom čase a podvodným konaním, hoci bol hlavným podozrivým práve z úniku informácií z trestných spisov. Nehovoriac už o tom, že je vo výkone trestu podmienečného odňatia slobody a vo výkone trestu zákazu činnosti,“ obracia v závere Harabin pozornosť opäť na šéfa špeciálnych prokurátorov. „Je náhoda, že pri každom úniku z vyšetrovacích spisov figuruje práve Lipšic? Ako mohol potom dostať bezpečnostnú previerku?“ pýta sa na samý záver videa Štefan Harabin.

Mediálna kolaborácia pri deštrukcii právneho štátu
Kolaborant je osoba spolupracujúca s okupačnou mocou, prípadne s politickým uzurpátorom proti záujmom vlastnej krajiny. S kolaborantmi mali naši predkovia veľa skúseností začiatkom štyridsiatych a päťdesiatych rokov minulého storočia. Kolaboranti... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ivan Brožík