V čiernej farbe je už 36 okresov, v bordovej 34, oranžové sú len dva
03 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Bude, ako už dlho nebolo. Slovensko sa odieva do smútočnej farby. Prevláda síce bordová, na čierno sa však zafarbí až 36 okresov.

Počet nakazených na COVID-19 rastie a tým pribúdaj aj tmavej farby na covidovej mape Slovenska. Vláda rozhodla, že v dôsledku zhoršujúcej sa epidemiologickú situácie budú v COVID automate už iba dva okresy v oranžovej farbe. Hlavu nad vodou tak držia iba okresy Komárno a Šaľa. Ostatné sa sfarbili do červenej, bordovej a čiernej.

Zelená farba z leta sa na mape vytratila úplne

Novú mapu okresov na COVID automate schválila dnes naša vláda a vyzerá takto:

V oranžovom stupni ostražitosti tak máme iba okresy Komárno a Šaľa.

V červenom, prvom stupni ohrozenia je sedem okresov, a to Bratislava I. až V., Dunajská Streda a Galanta.

V bordovej farbe, teda druhom stupni ohrozenia, sa ocitne 34 okresov: Bánovce nad Bebravou, Banská Štiavnica, Dolný Kubín, Gelnica, Hlohovec, Ilava, Košice I.-IV., Košice-okolie, Levice, Malacky, Myjava, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Prešov, Prievidza, Revúca, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Senec, Senica, Skalica, Trenčín, Trnava, Žarnovica, Žilina, Zlaté Moravce a Zvolen.

V čiernej farbe, teda v treťom, najhoršom stupni ohrozenia bude od pondelka 36 okresov: Banská Bystrica, Bardejov, Brezno, Bytča, Čadca, Detva, Humenné, Kežmarok, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Púchov, Rimavská Sobota, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou a Žiar nad Hronom.

V zelenej farbe monitoringu už nie je žiadny okres.

COVID automat sa prehodnotí: Nastanú zmeny v čiernych okresoch?
Bude sa meniť COVID automat? Je to celkom možné, lebo konzílium odborníkov sa rozhodlo zaoberať sa jeho prehodnotením. Zídu sa kvôli tomu už najbližší štvrtok 4. novembra, píše portál interez.sk. Celé Slovensko na COVID automate postupne tmavne a... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková