Sulík šiel do Dubaja variť halušky. Od Slovákov si to poriadne zlízol
03 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Minister hospodárstva Richard Sulík sa opäť predviedol. Nie však ako minister našej „skvelej“ vlády, ale ako šéfkuchár, ktorý varí pre SaS reštauráciu v Dubaji. Dobré nie?

Richard Sulík je terčom kritiky nielen mnohých opozičných poslancov, svojho bývalého kamaráta Igora Matoviča, ale aj obyčajných Slovákov. Najnovšie za to, ako domrvil veci okolo výstavy EXPO v Dubaji. On, prirodzene, rovnako ako jeho exkamarát Matovič, našiel vždy vinníka inde len nie v sebe. Tak ako teraz, keď sa po kritike, že na našej výstave sa prezentujú zahraničné nápoje, vybral do Dubaja variť halušky! Sulík sa tým pochválil v statuse na sociálnej sieti.

Úplne ste to s prepáčením posrali s českým pivom a zahraničným vínom

A keby len varil, on si na to dokonca obliekol aj stranícky „mundúr“, aby bolo každému jasné, za koho on na Slovensku kope. „Čo môže byť tradičnejšie?“ píše hneď na úvod statusu a dodáva: „Pre Slovákov, ale aj Neslovákov dnes v našom pavilóne na EXPO v Dubaji pripravujem bryndzové halušky. Ale nie je to výnimka, tie sú v ponuke stále. A čo už môže byť tradičnejšie a slovenskejšie? Verím, že zlé jazyky po tomto dôkaze definitívne stíchnu.“ Nuž, Riško, nestíchli, ba práve naopak. Pod statusom sa rozvinula bohatá diskusia, v ktorej boli názory za i proti.

Hanba na slovenský spôsob. Tak TOTO Sulík to v Dubaji pekne po...
Slovenský pavilón na výstave EXPO v Dubaji bol od začiatku terčom kritiky. A to najmä za to, že sme ho nestihli otvoriť včas. Teraz je na pretrase to, čo v našom pavilóne ponúkajú na občerstvenie. Veľa toho nášho, slovenského tam totiž nie je. Ísť... Čítať ďalej
31 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

„Skúste aj tie slovenské vína, pivá, minerálky a pod. Jedny halušky ten trapas nevyžehlia. A inak, nie ste tam za SaS, ale za Slovenskú republiku. Ok?“ odkázal ministrovi Rastislav Korienek. „To je práca pre ministra hospodárstva? Potom sa čudujú, že ľudia idú štrajkovať. Kritizoval Peleho keď išiel na koncert a on ide variť halušky do Dubaja to je na zaplakanie,“ konštatuje Nela Končárová.

„Pán Sulík, zlé jazyky, ako ste to nazval, veru nestíchnu. Úplne ste to s prepáčením posral s českým pivom a zahraničným vínom. A nevyhovárajte sa, že vybavenie trvá 9 mesiacov. Vlani ste chodil do Dubaja každú chvíľu a nevybaviť takúto základnú vec je hanba. A potom netvárme sa, že je to len vaša chyba. Okolo Dubaja je predsa zamestnaných a veľmi dobre zaplatených veľa ľudí. Ale nemecké pivo je nemecké pivo – že, pán Sulík!“ nešetrila kritikou Janka Sládečková.

„Slovenskí výrobcovia piva, vína, minerálok vám srdečne ďakujú za obrovskú prezentáciu ich produkcie v Slovanskej reštaurácii na EXPE. Lepšieho ministra hospodárstva sme si ani nevedeli predstaviť,“ kopol si do Sulíka aj Martin Pinček. A obrana Richarda Sulíka? Úplne originálna a hodná šéfa rezortu hospodárstva: „EXPO nie je potravinársky veľtrh, tie sú inde a neriešim ich ja. Tu vystavujeme najnovšie technológie, ktoré môžu Slovensko posunúť vpred na svetových trhoch. Ak máte aspoň trochu vôľu to pochopiť, tak pochopíte.“

Redakcia HD má k dispozícii materiál o nehoráznom predražení našej účasti na Expo Dubaj 2020
Expo, teda svetová výstava, nikdy nie je lacná. Čo nás v redakcii Hlavného denníka zaujalo a do veľkej miery aj rozčúlilo, je materiál, v ktorom sa opisujú výdavky nás, Slovákov na realizáciu našej expozície na Expo Dubaj. 2020. Oproti našej účasti... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Ivan Brožík