Ruky preč od META! Facebook nové meno ukradol
02 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Bývalý grécky minister financií Yanis Varoufakis sa vrhol do boja proti Facebooku, ktorý zmenil názov spoločnosti na Meta. Obvinil Marka Zuckerberga, že si nový titul „požičal“ od prezývky antikapitalistického gréckeho think-tanku, píše portál RT.

Exminister vs. miliardár

V sérii tweetov Varoufakis upozornil zakladateľa Facebooku, aby dal „ruky preč od nášho mέta“ – s odkazom na „Centrum postkapitalistickej civilizácie“ so sídlom v Aténach. 

Neziskové výskumné centrum zaraďuje gréckeho poslanca do poradnej rady, v ktorej sú vedec Noam Chomsky, hudobník Brian Eno, filmár Ken Loach, ekonóm James K. Galbraith a filozof Slavoj Žižek.

Plagiátor či zlodej?

Vo vyhlásení o poslaní think-tanku založeného v roku 2020 sa uvádza, že pracuje prostredníctvom „umenia a výskumu, argumentov a poézie“ na „rozchode s dystopickou súčasnosťou“ pomocou „radikálnych progresívnych hnutí“.

Obrat z Ruska na Západ stál Kyjev miliardy!
Stálo im to za to? Keď sa Ukrajina v roku 2014 rozhodla preorientovať na Západ, prišla o miliardy dolárov na exporte do Ruska. O sedem rokov neskôr, napriek úzkym vzťahom s EÚ a USA, Kyjev stále nedokázal nahradiť stratené príjmy, píše portál... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

„Vy a vaši prisluhovači by ste nespoznali civilizáciu, ani keby vás zasiahla palicou,“ napísal na Twitteri Varoufakis, ktorý osobitne dodal , že veľká technologická firma pomáha vytvárať súčasnú dystopickú realitu.

Zahládza škody?

Zuckerberg oznámil svoje ambiciózne plány na vytvorenie virtuálnej „metaverzie“ minulý týždeň. Bolo to uprostred negatívneho spravodajstva spojeného s obvinením Frances Haugenovej, že gigant zo Silicon Valley uprednostňuje „zisk pred ľuďmi“. S okamžitou platnosťou premenoval materskú spoločnosť Facebook, Instagram a WhatsApp na Meta.

Zmena značky vyvolala na sociálnych sieťach podporu aj výsmech, a to aj od niekoľkých vplyvných osobností. 

Američania vyslali do Čierneho mora vlajkovú loď svojej šiestej flotily (video)
Vlajková loď šiestej flotily amerického námorníctva Mount Whitney je vyslaná do Čierneho mora, aby viedla operácie so spojencami a partnermi z NATO. Informovala o tom na Facebooku tlačová služba americkej šiestej flotily. „Vlajková loď šiestej... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ivan Brožík