Hamran o úniku odpočúvania chaty: Policajti pôjdu na detektor lži!
02 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Policajtov čaká tvrdý týždeň! Ich šéf sa rozhodol, že kvôli vyšetrovaniu úniku materiálov z odpočúvanej chaty, mužov zákona pošle na detektor lži. 

Policajný prezident Štefan Hamran v súvislosti s uniknutými videami z poľovníckej chaty v relácii Na telo plus uviedol, že chce odhaliť všetkých, ktorí v tom majú prsty. Podozrivých z vynesenia záznamov je hneď viacero. Podriadených preto budúci týždeň posiela na detektor lži. 

Náhodné odpočúvanie

Kameru na poľovnícku chatu, ktorú si prenajíma Miroslav Bödör od štátu, inštalovali pre podozrenie, že sa tam narába s nelegálne zabitou zverou. Pytliakov chceli takto odhaliť príslušníci z nitrianskej expozitúry NAKA.

Údajne mali vytipované aj osoby, ktoré porušovali zákon. Nasadenie odposluchov im na tento prípad odklepol nitriansky súd. Pytliactvo rieši NAKA od januára.

Bekmatov Nicholsonovej: Za nekorektné vzťahy EÚ s Ruskom budeme platiť všetci!
Už chápete, pani Nicholsonová, prečo je pre nás Rusko strategický partner? Pýta sa europoslankyne mladý ľavicový politik a redaktor Artur Bekmatov. A hneď jej to aj vysvetľuje. "Rusko sa zaobíde bez vašej liberálnej demokracie, no my sa nezaobídeme... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Možno bude policajtov obvinených viac

"Tie záznamy sú kompletne sprocesnené. Nie je vylúčené, že by padlo obvinenie, možno aj do dvoch týždňov, maximálne mesiac. Nedá sa vylúčiť, že nebude žiadne obvinenie, ale ani to, že ich bude viac. Treba to nechať na vyšetrovateľov," povedal policajný prezident Štefan Hamran v relácii.

"Tie dôkazy boli zaznamená v inej veci, keďže tam odzneli práve také informácie, ktoré vyvolávajú podozrenia, vyšetrovateľ to odstúpil do Očistca," dodal Hamran. 

Sudcu nahrávky nepresvedčili

Prepisy záznamov mal k dispozícií aj sudca Špecializovaného trestného súdu Rastislav Stieranka, ktorý rozhodoval o predĺžení väzby pre Tibora Gašpara a ďalších obvinených.

Napriek tomu im väzbu nepredĺžil. "Možno uviesť, že podľa poskytnutých prepisov rozhovorov nemal na konaní týchto osôb osobne participovať alebo mať aspoň vedomosť o takom konaní nikto z obvinených," vyhlásil Stieranka.

Toto im nesmie prejsť! Alebo fakt je vakcína sloboda?
Slavomír a Tatiana Kopilovci podnikajú 15 rokov v gastrosektore. Na ich Palacinkárni u priateľov sa objavili transparenty upozorňujúci na problém, ktorý má čoraz viac malých podnikateľov. Stránke nitranoviny.sk poskytli krátky rozhovor o tom, čo... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Eka Balašková