Ako trávili politici Dušičky: Dodržali COVID automat?
02 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Sviatky všetkých svätých sa u nás spájajú nie len so spomienkami na našich blízkych, ale aj s veľkým sťahovaním Slovákov. Sprísnené opatrenia kvôli pandémii však tento rok všetko zmenili a odporúčania boli jednoznačné. Čo najviac sa vyhnúť veľkým presunom. Kto z politikov to poslúchol a kto nie?

Heger klamal fotkou

Pozornosť kritikov aktuálnej vlády vzbudil premiér Eduard Heger, ktorý zverejnil fotografie, kde sa spolu s rodinou pohybuje v blízkosti cintorína. Mnohí ho kritizovali aj za to, že napríklad minister financií a líder OĽaNO Igor Matovič odporúčal verejnosti necestovať, kým "premiér sa veselo vybral na hroby".

Vo svojom statuse na sociálnej sieti premiéra zachraňoval jeho stranícky kolega Andrej Stančík. Vysvetlil, že Heger z Bratislavy ani nevystrčil päty a navštíviť bol cintorín v hlavnom meste.

"Aby ste vedeli, premiér bol na cintoríne v Bratislave, kde aj žije a na hrobe svojho otca, ktorý mu zomrel, keď bol ešte len mladým študentom," informoval Stančík, ktorý sarkasticky dodal, že dúfa, že tí, čo závideli tento "luxus", budú spokojní. Premiér mu za vysvetlenie celého nedorozumenia dokonca v komentároch poďakoval. 

 

Foto: FB/EH

Policajní funkcionári zarábajú na Slovensku viac ako ministri!
Policajní funkcionári si finančne polepšili! Napriek tomu, že dôveryhodnosť slovenskej polície stále patrí medzi najnižšie v rámci Európskej únie. Príjmami predbehli aj najvyššie postavených ľudí v štáte, ako sú premiér či predseda parlamentu. O... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Fotky z odľahlých miest

Napríklad vicepremiérka Veronika Remišová v hlavnom meste určite nesedela. "S deťmi sme si dnešný sviatok pripomenuli aj na symbolickom cintoríne na Popradskom plese, s menami tých, ktorí láske k horám obetovali všetko," pripísala Remišová k fotke vo svojom statuse.

 

Opis fotky nie je k dispozícii.

Zdroj: FB/VR

Ani poslanec Marek Hattas neostal v Bratislave, no, pochopiteľne, ako primátor Nitry, zavítal do svojej domoviny. Zdieľal s verejnosťou pohľady na nitriansky cintorín.

Prorokyňa Čaputová: Planéte hrozí nezvratná devastácia
Prezidentka Zuzana Čaputová sa zahrala na prorokyňu. Na klimatickom summite v Glasgowe vyhlásila, že planéte hrozí nezvratná devastácia. O vystúpení hlavy štátu informuje TASR. Podľa Čaputovej politici zatiaľ nedokázali prijať účinné opatrenia,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | TASR

Na sviatok nezabudol ani expremiér a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. "Sviatok všetkých svätých a Pamiatka zosnulých nám pripomínajú pominuteľnosť materiálnych vecí. Dávajú nám čas a priestor na zastavenie sa a vnútorné utíšenie. V dnešnej uponáhľanej dobe, kedy často nemáme čas na svojich najbližších a ani na seba, je to dôležitý moment," vsadil hlasák na poetickú strunu.

Ďalší poslanec Hlasu-SD Erik Tomáš tiež nezostal v Bratislave. Vybral sa na východ do Humenného a do statusu pridal pár slov a fotografiu so svojím synom. "Spolu s rodinou som si prišiel domov na východ uctiť pamiatku našich blízkych zosnulých. Prajeme vám pokojné sviatky."

 

Na obrázku môže byť jedna osoba alebo viacerí ľudia, monument a vonku

Foto: FB/ET

Zdá sa tak, že väčšina politikov sa predsa len presunula za svojimi blízkymi do rodného kraja bez ohľadu na vlastné odporúčania.

Fitko v Topoľčanoch sa búri: COVID automat nerešpektujeme a TOTO odkazujeme vláde!
Slovensko čoraz viac černie! Až 24 okresov sa tento týždeň podľa COVID automatu ocitlo v čiernej farbe. To prináša so sebou zákaz vstupu do niektorých typov prevádzok a zariadení bez ohľadu na to, či ste zaočkovaní alebo nie. Majiteľ topoľčianskeho... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková