Uhrík: Brusel tvrdí, že covid pasy sa osvedčili. Rozšírime ich aj na iné respiračné choroby, konšpirácie, či dezinformácie?
01 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Europoslanec Milan Uhrík dnešný sviatočný deň využil na rekapituláciu toho, čo vlastne znamenajú a môžu znamenať povinné covid pasy. Našim čitateľom na svojom kanáli ponúkol toto zamyslenie. Varia nás ako žaby a tu srandy končia.

Covid pasy pre všetkých 

V Európskom parlamente zaviedli minulý týždeň covid pasy pre všetkých zamestnancov. Ani demokraticky zvolený zástupca ľudu sa teda nedostane do budovy bez splnenia obmedzení nejakými rozhodnutiami úradníkov." konštatuje Uhrík. Vo videu nechce hovoriť o tom, že s tým nesúhlasí a že s kolegami bude proti nim bojovať: "Chcem vám priblížiť argumenty, ktoré elity pri zavádzaní povinných covid pasov použili."

Aká je teda prax?

To, čo sa deje na Západe dnes, s odstupom niekoľkých týždňov, maximálne mesiacov, dorazí aj na Slovensko. "Pred pár týždňami si elity zmysleli zaviesť povinné covid pasy, argumentovali najmä tým, že tieto opatrenia sa osvedčili a treba v nich pokračovať." hovorí Uhrík vo videu: "To ešte epidemiologická situácia nebola až taká zlá. Covid pasy treba zaviesť, aby sme sa vyhli návratu veľkého množstva pozitívnych, infikovaných a úmrtí."

Rakúšania nás poznajú, ako starý peniaz
V Rakúsku nedávno odstúpil z postu premiéra S. Kurz. Podozrenie z korupcie. V našich končinách sa dosť diskutovalo o našej politickej kultúre a o tom, že pri podobnom podozrení by drvivá väčšina našich politikov ani len brvou nehla. Ako však... Čítať ďalej
01 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Počty však rástli...

"Argumentáciu rozšírili o to, že ich treba zaviesť preto, aby sme chránili najmä neočkovaných ľudí. Lebo očkovaní predsa chránení sú." Uhrík vzápätí pripomína: "Pamätám si, keď sa v júni covid pasy schvaľovali, všetci sa zaprisahávali, že je to len dočasné obmedzenie, len na medzinárodné cestovanie." Po piatich mesiacoch sa v mnohých západoeurópskych štátoch bez covid pasu nedostanete ani do zamestnania, ani do reštaurácie. Na čo teda chce Uhrík pokázať? "Je tu veľmi nebezpečný spôsob uvažovania - čo im zabráni, aby o pár mesiacov nepovedali, že keď sa tie covid pasy osvedčili, rozšírime ich aj na iné respiračné choroby."

Varíme žabu? 

"Čo im zabráni, aby o pár rokov nepovedali, že keďže sa to osvedčilo, rozšírme covid pasy aj o nejaké psychoanalýzy, či ten daný človek nie je nejaký konšpirátor, či dezinformátor. Svojimi dezinformáciami predsa môže nakaziť svoje okolie, ďalších zamestnancov a spôsobiť návrat doby temna, doby veľkej epidémie." varuje Uhrík: "Pozrite sa, čo sa so spoločnosťou stalo za posledného jeden a pol roka. Pamätáte si na ten odpor, keď sa zavádzali povinné rúška, ako mnohí na to frflali? Potom na ten odpor pri prvom testovaní? Pri prvých očkovaniach? Kde to všetko zmizlo? Mnohí sú dnes radi, že tie covid pasy nemajú povinné. Rúška už veľká väčšina ani nerieši, niektorí ich nosia ešte aj vonku v prírode."

Kňaz Štefan Kiss: Nechcel som žiadne výhody
V krátkom rozhovore pre HD, Štefan Kiss opísal ako sa dostal k cirkci a že je jediný nevidiaci evanjelický kňaz na Slovensku. Na východe Slovenska pôsobí aj nevidiaca farárka reformovanej cirkvi, pani Erika Domonkošová. Pri zmienke o nej sa... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Mnohé opatrenia sú potrebné 

Uhrík upozorňuje na pravidlo, ktoré platí v politike a v geopolitike a síce, že "Ak nejaký stav trvá dostatočne dlho, stáva sa z neho nový normál. Nejdem tu spochybňovať dôležitoeť niektorých protiepidemiologických opatrení. Apelujem tu na všetkých ľudí. Rozlišujme medzi opatreniami potrebnými na ochranu zdravia a medzi čistou politikou a mocenským bojom. Jeho cieľom je zo spoločnosti kedysi slobodnej urobiť spoločnosť kontrolovanú."

Nežijeme normálny stav

"Musíme bojovať za to, aby sme sa jedného dňa vrátili naspäť do normálu a nezmierili sa s tým, že toto je nový štandard, nový svet a všetci budeme poslúchať. Bojujme za vec." uzatvára svoje video M. Uhrík.