Imunológ: Zaočkovaní sú trójske kone v boji s pandémiou!
01 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Zaočkovaní sú trójske kone! Imunológ Jiří Šinkora upozornil vo svojom statuse na sociálnej sieti na skutočnosť, že ani zaočkovaný človek nie je v bezpečí a predstavuje riziko pre svoje okolie. Politici by nás podľa neho mali prestať klamať a začať racionálne vysvetľovať fakty.

"Vieme veľmi jasne, že zaočkovaný človek sa môže nakaziť, chytiť ťažký priebeh a zomrieť. Zároveň vieme, že môže nakaziť niekoho iného," píše Šinkora.

Nechcú priznať fakty

Podľa odborníka súčasní politici a provládni odborníci si tieto skutočnosti nepriznávajú. "Toto si nemôže priznať len ten, kto tu riadi vakcínovú hystériu. Lebo očkovaní by sa mali začať správať ako nezaočkovaní. Mali by sa začať testovať a myslieť si, že boli podvedení. A to je politicky neprijateľné," vysvetľuje imunológ.

Podľa Šinkoru niektorí zaočkovaní vírus spokojne rozptýlia v domnení, že sa to nemôže stať. "Také trójske kone, bezradní vrahovia," pritvrdil odborník.

Tabák zase raz niečo prepískla! Kolega vysvetľoval jej vyhrážky
Nedá sa jej veriť už ani nos medzi očami! Poslankyňa parlamentu za koaličné hnutie OĽaNO Romana Tabák zase raz naložila sama sebe. Svoje vyhrážky odchodom z klubu OĽaNO vraj nemyslela vážne. Návrh zákona Anny Záborskej, ktorý by znamenal zmeny... Čítať ďalej
01 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Nie je proti očkovaniu, len proti klamstvám

Šinkora pripúšťa, že očkovanie výrazne znižuje riziko ťažkého priebehu a možno aj riziko nákazy. "Zrejme to znižuje intenzitu epidémie. Dokonca sa môže preukázať, že miera infekcie očkovaných je nižšia ako u neočkovaných. Vakcíny majú zmysel a sú rozhodne prospešné pre seniorov. Ale mohli by nás prestať klamať a začať racionálne vysvetľovať fakty," vyzýva vládnych predstaviteľov odborník.

Reakcie nenechali na seba čakať

Pod príspevkom sa okamžite rozprúdila živá beseda. "Stále hovorím, že nechcú testovať očkovaných, aby sa to neprevalilo. To by mali útrum s vakcínami," napísala Jana.

"Očkovaní veselo roznášajú a neočkovaní s negatívnym testom v prípade ochorenia kolegu sú na karanténe…" pridala sa ďalšia čitateľka.

"Ja len nerozumiem tým vedcom. Majú ojedinelú možnosť live sledovať priebeh kontaktu nového vírusu s ľudskou populáciou. Takmer súbežný vývoj vakcíny. A nechajú si politikmi zobrať jednu z významných štatistických položiek – správanie ľudskej imunity po aplikovaní vakcíny u človeka, ktorý chorobu nikdy neprekonal a u človeka, ktorý ju prekonal. Ak sa netestujú očkovaní, nie sú dáta z tejto oblasti, ako sa potom pracuje so štatistikou? S vývojom vakcíny podľa momentálnych potrieb? Alebo sa tá vakcína ďalej nevyvíja? Neaktualizuje?" Opýtala sa trefne Ivana.

Drucker: Matovič má peniaze len na húfnice a Ag testy!
Toto rozum neberie! Matovič povedal, že keby bolo na ňom, v lotérii by pokračoval donekonečna! Upozorňuje vo svojom statuse na sociálnej sieti exminister zdravotníctva Tomáš Drucker. Nekonečná lotéria "Minister financií Igor Matovič povedal, že... Čítať ďalej
01 | 11 | 2021 | Diana Zaťková