Tabák zase raz niečo prepískla! Kolega vysvetľoval jej vyhrážky
01 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Nedá sa jej veriť už ani nos medzi očami! Poslankyňa parlamentu za koaličné hnutie OĽaNO Romana Tabák zase raz naložila sama sebe. Svoje vyhrážky odchodom z klubu OĽaNO vraj nemyslela vážne. 

Návrh zákona Anny Záborskej, ktorý by znamenal zmeny pre tehotné ženy aj v rámci interupcií, zdvihol zo stoličky pred časom aj jej kolegyňu z klubu OĽaNO Romanu Tabák. V polovici októbra sa na sociálnej sieti vyjadrila, že je proti zákonu svojej straníckej kolegyne o sprísňovaní prístupu k umelému prerušeniu tehotenstva.

Nevie za čo hlasuje

Paradoxne bola Tabák jedným zo zákonodarcov, ktorý zákon v parlamente podporil. Aj vďaka jej hlasu návrh posunuli do druhého čítania. No zrazu zmenila názor. „Nešla som do politiky na to, aby sa ženy obmedzovali,“ rozčuľovala sa poslankyňa. Vtedy sa aj vyhrážala, že „ak sa schváli zákon pani Záborskej, zvážim odchod z OĽaNO".

S odchodom bývalej tenistky z klubu OĽaNO to však zrejme nebude také horúce, ako to na prvý pohľad vyzeralo. V nedeľnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo jej vyhrážky zmietol predseda klubu Obyčajných ľudí Michal Šipoš zo stola. 

Odchod Tabák sa nekoná

„Ja som sa s ňou o tom rozprával. Ide jej v podstate tiež o tú lehotu. Keď sa žena rozhodne, že na ten potrat ide, či tam bude 48 alebo 72 hodín. Toto som s ňou konzultoval,“ tvrdí Tabákovej kolega. „Chcela to posunúť do druhého čítania a potom chcela, aby sa pozmeňujúcim návrhom tá lehota znížila. Je to len o tej lehote,“ mávol rukou Šipoš.

Potvrdil, že Tabák sa snaží vyrokovať, aby sa v pozmeňujúcom návrhu znížila lehota, ale na odchode nie je. „Jednoznačne mi prisľúbila, že z OĽaNO neodíde,“ uviedol Šipoš v relácii.

Ľudí to nezaujíma

Majsterka trapasov a prešľapov Tabák si tak pripísala na triko ďalšiu črtu charakterizujúcu jej politickú kariéru. Nestojí si za svojim vlastným slovom!

Otázka okolo sprísňovania interrupcií je za posledný rok na stole už tretíkrát. Podporu poslancov z Hlasu však podľa Matúša Šutaja Eštoka zákon nebude mať. V relácii Na telo jasne povedal: „Ľudí toto absolútne netrápi. Hlas sa zdrží hlasovania o interrupciách“.