Igor Melicher: Lipšicovo mediálne stádo novinárov zrejme opäť funguje na plné obrátky
30 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Hlavne, že sú ovečky zo stáda v médiách spokojné, a ostatné médiá sadli na lep vagabundom, pretože zo seba robia užitočných idiotov, pričom sa ďalej podieľajú na trestnom čine," píše na sociálnej sieti Igor Melicher, mladý sociálny demokrat. Myslí si, že takzvané Lipšicovo mediálne stádo novinárov zrejme opäť funguje na plné obrátky. A vysvetlil aj prečo.

Melicher na sociálnej sieti pripomína, že s pojmom Lipšicovo mediálne stádo prišiel v minulosti Marián Kočner. "Zozbieral všetky dôkazy a informácie, na základe ktorých neskôr preukázal prepojenie politika Lipšica na niekoľkých mainstreamových novinárov," píše. Tých mal podľa toho, čo bolo vtedy zverejnené ovplyvňovať a manipulovať vo svoj politický prospech, pripomína Kočnerove vyhlásenie Melicher. A pripája aj zoznam novinárov, o ktorých to Kočner, ktorý je momentálne vo väzbe tvrdil: 

"Malo ísť o novinárov z Denníka N - Tódová a Kern. Z Aktuality.sk - Vagovič. V "stáde" mal byť aj vtedajší šéf spravodajstva RTVS Lukáš Dika, či riaditeľka nadácie Zastavme korupciu, Zuzana Petková. Ako Lipšicova spojka s týmito novinármi mal fungovať vtedajší poslanec za OĽANO a dnešný podpredseda NR SR Gábor Grendel," vysvetľuje Melicher.

Redakcia HD má k dispozícii materiál o nehoráznom predražení našej účasti na Expo Dubaj 2020
Expo, teda svetová výstava, nikdy nie je lacná. Čo nás v redakcii Hlavného denníka zaujalo a do veľkej miery aj rozčúlilo, je materiál, v ktorom sa opisujú výdavky nás, Slovákov na realizáciu našej expozície na Expo Dubaj. 2020. Oproti našej účasti... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Lipšicovi už nestoja v ceste žiadny nepriatelia

"Je rok 2021 a Daniel Lišpic je Špeciálnym prokurátorom, ktorý sa dostal do funkcie tak, že mu musela koalícia ušiť zákon a rovno na mieru," píše Melicher. A dodáva, že Kočner, ktorý proti nemu robil tlačové konferencie je v base, rovnako ako Alena Zsuzsova, s ktorou mal mať Lipšic milostný pomer. A novinár Ján Kuciak, ktorý odhalil podvodné financovanie jeho strany NOVA je dnes mŕtvy.

Lipšicovi tak už podľa Melichera v ceste nestoja takmer žiadni nepriatelia. "Jeho starí kamoši z KDH sú dnes dokonca na dôležitých postoch. A veľmi výrazne mu pomohli dostať sa na pozíciu Špeciálneho prokurátora, odkiaľ spustil svoju svätú vojnu proti Smeru," píše

Dôkazom podľa neho môže byť aj prípad sledovania opozície a rozhovorov advokátov so svojimi klientmi v poľovníckej chate. Vysvetľuje prečo: "Lipšic zostavil tím zvaný Očistec, ktorý tvoria vyšetrovatelia NAKA obvinení zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a trestného činu marenia spravodlivosti. Títo vyšetrovatelia sa dostali z kolúznej väzby na slobodu, ostali stále obvinení, ale minister Mikulec ich nepostavil mimo službu. Umožnil im vrátiť sa späť do práce, aby začali stíhať tých ľudí, ktorí stíhajú ich," vysvetľuje mladí sociálny demokrat.

Farkašovský: Múdri ľudia sa učia aj zo skúseností iných, tých zrelších
Kto čítaval indiánky vie, ako si tento národ, ale nielen ten, vážil starých ľudí. Najmä pre ich múdrosť, ktorú získali počas svojho života. Dnes sa to však nenosí a starí ľudia sú skôr na ťarchu. A čo je ešte horšie, úcta k nim sa celkom... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Žiadny sudca, odposluch putoval priamo do médií

Rovnakoo zázračnou náhodou sa podľa neho dostal do vyšetrovacieho spisu Očistec aj nelegálny video odposluch z nahrávania opozície a advokátov a to všetko veľmi tesne po tom, ako sa dostali vyšetrovatelia na slobodu.

Melicher si myslí, že odposluch zameraný na pytliactvo nevyhotovovali vyšetrovatelia NAKA z tímu Očistec, ale iná zložka. Poukazuje ale na to, že spomínaný záznam sa dostal do rúk lipšicových chlapcov takmer okamžite. A to podľa neho môže znamenať, že to boli práve Čurilovci, kto dal zhotoviť tento ilegálny odposluch s cieľom začleniť do svojho spisu a vyniesť ho na verejnosť.

Najhoršie na celej veci je podľa Melichera to, že spomínaný odposluch opozície sa k sudcovi, ktorý na neho vydal povolenie ani nedostal. Ale, zdôrazňuje Melicher, putoval rovno do médií a to takmer v rovnaký čas, ako ho Čurilov tím Očistec zaradil do svojho spisu. A nie do hocijakých médií, upozorňuje. "Rovno do Denníka N a Aktualít, ktoré z neho postupne dávkujú vybrané pasáže, aj keď veľmi dobre vedia, že sa rovnako podieľajú na trestnom čine," píše.

Matovič má problém! Dostal ranu do chrbta
Od začiatku roka patril medzi otvorených kritikov I. Matoviča. Nepáčilo sa mu veľa vecí, na ktoré poukázal, no nič sa údajne nezmenilo. To mu zložilo ružové okuliare. Ján Krošlák na tému svojho odchodu z poslaneckého klubu pre Plusku prezradil... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Prečo polícia nevyšetruje to, čo vyšetrovať má?

A preto je podľa neho na mieste položiť si otázku, prečo polícia nevyšetruje spomínaných novinárov a nepýta sa, kto im nahrávku poslal. To podľa Melichera môže znamenať iba jedno. "Ich neutíchajúca aktivita v šírení bludných článkov, konšpirovania, produkovania klamstiev, dezinformácií a špinenia na Smer, nám môže len napovedať, že Lipšic svoj vplyv na spomínané liberálne médiá nestratil. A že Lipšicovo stádo novinárov stále žije a funguje na plné obrátky," píše.

A spojkou podľa Melichera môže byť samotný Lipšic alebo jeho pobočníci na ÚŠP či v NAKA. Hlavný účel Lipšcovho stáda novinárov je podľa Melichera únik informácii z utajených spisov priamo do médií.

A poukazuje na to, že im v prípade odposluchov opozície neprekáža ani to, že bol oklamaný sudca a bola vyfabrikovaná zámienka v podoby pytliactva, len aby mohla polícia nelegálne odpočúvať Fica s Kaliňákom. "Neprekáža im ani to, že je celá nahrávka vytvorená ilegálne a unikla na verejnosť pomocou spáchania trestného činu. Hlavne, že sú ovečky zo stáda v médiách spokojné, a ostatné médiá sadli na lep vagabundom, pretože zo seba robia užitočných idiotov, pričom sa ďalej podieľajú na trestnom čine," konštatuje Melicher.

Erik Kaliňák: Je neakceptovateľné, aby sa toto dialo v právnom štáte (VIDEO)
Čo sľubovali, to aj splnili. Mladí sociálni demokrati sľubovali natočiť aj III. diel videa o „čurillovcoch“, teda vyšetrovateľoch NAKA, a ten aj splnili. Tým by mala by ich trilógia na konci. Ibaže by... Mladí sociálni demokrati, aj s prispením... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik