Laššáková: Prezidentka sa zabáva na národe!
27 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Na úvod nás právnička Laššáková prosí, aby sme v spojitosti so Zuzanou Čaputovou nepoužívali argument, že zmarila referendum, čím spláchla vyše pol milióna podpisov občanov. Laššáková v statuse tvrdí, že sa dopustila väčšej chyby.

Síce mala právo, ale...

"Je pravdou, že prezidentka spláchla referendum. Zbytočne sa jej budú mnohí zastávať, že ona má „právo“ obrátiť sa na Ústavný súd SR. Áno, prezident toto právo má, konštatuje právnička: "Lenže ak ho využije v prípade, o akom tu už mesiace hovoríme, potom by sa hlava štátu nemala oháňať tým, že je:

Belousovová - s funkciou nezískavate patent na rozum!
Slovensko má v tejto vláde toľko odborníkov na riešenie pandémie a iných problémov, že sa divím, prečo tu ešte nie je raj na zemi -začína svoj status na sociálnej sieti pani Anna Belousovová. Chrobák Truhlík? "Tieto dni sa dal počuť jeden z... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Eka Balašková

a) prezidentom všetkých občanov a bude za každých okolností chrániť slabšiu stranu (čo v konfrontácii so štátom je vždy občan),

b) je právnik (a do podania napíše svoje očakávania, ako majú sudcovia rozhodnúť a oni tak aj urobia),

c) je znalec ústavného práva (a nechá spísať pamflet adresovaný ÚS SR svojím poradcom Kubinom),

d) zastupuje vôľu ľudu, keď sa spolupodieľala na zbere podpisov pod petíciu na zrušenie takzvaných Mečiarových amnestií (cca 120 000 podpisov)." konkretizuje Laššáková.

Prezidentka umlčala všetkých občanov

"Zuzana Čaputová s politicky ohybným ústavným súdom zmarila možnosť VŠETKÝCH občanov vyjadriť svoju vôľu v následnom referende, ktoré sa vďaka nej nekonalo. Tým zhatila možnosť v predčasných voľbách podporiť alebo nepodporiť túto vládu a parlament VŠETKÝMI občanmi! Nielen 580 000 ľuďom!" pripomína Laššáková.

"Prirovnávať elitných právnikov k SS? To by som si nikdy nedovolila!

Viete, čo okrem nacistických zločinov a súdu v Norimbergu majú spoločné Göring, von Ribbentrop, Keitel, Kaltenbrunner, Jodl, Speer, Streicher, Hess a ďalší? Tvrdili, že v právnom štáte má pred vôľou ľudu prednosť zvrchovanosť práva", upozorňuje Laššáková.

Martin Poliačik nechce vidieť peklo pod vedením šialenca
Zverejnenie nahrávok, o ktorých sme písali aj na našich stránkach, rozpútalo vášnivú diskusiu. Hoci viacerí politici tlieskajú zverejneniu videí, našli sa aj takí, ktorých celá vec zaskočila. Patrí k nim aj exposlanec Poliačik. Píše o tom... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Eka Balašková

P. S.:

"Popularita Zuzany Čaputovej neklesla kvôli „zarezaniu“ referenda. Tá klesla v momente, kedy vymenovala Hegerovu vládu! Ešte v marci 2020 sa vymenovanie Matoviča dalo obhájiť. No po rozpade jeho kabinetu neexistoval žiaden dôvod vymenovať rovnakú vládu s "kozmetickými zmenami." Ústavná právnička pripomína aj, že Zuzana Čaputová to urobila presne 1. apríla 2021: "Jasne ukázala, ako sa dokáže zabávať na národe, ktorého podporu si jednoducho nezaslúži. A toho zrkadlom sú aj dnešné a stále klesajúce preferencie prezidentky SR!" uzatvára právnička Laššáková.