Dočkali sme sa, Bratislavu a Košice spája diaľnica!
27 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Ale otváral ju maďarský premiér Viktor Orbán. Diaľnica spája tieto dve slovenské mestá totiž na území Maďarska. Informoval o tom portál hnonline.sk.  

Na východe Maďarska otvorili úsek diaľnice spájajúcej Miškovec s maďarsko-slovenským hraničným priechodom v Tornyosnémeti. Diaľnica cez maďarské územie je i diaľničným prepojením Košíc s Bratislavou.

Diaľnice? Samé kauzy a podvody, schytajú to vodiči
10 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Generálny riaditeľ investora Národnej spoločnosti pre rozvoj investícií Róbert Attila na slávnostnom odovzdaní 56,8 kilometra dlhého diaľničného úseku pripomenul, že ide o súčasť prepojenia 3 300 kilometrov dlhého úseku diaľnic, spájajúcich Baltické more s Rumunskom a dopravného koridoru Via Carpatia pokračujúceho až do Grécka.

Diaľnicu pretína 13 mostov, šesť cestných uzlov, tri odpočívadlá a niekoľko viaduktov pre zver. Bola vybudovaná v troch etapách. ​​Základný kameň tejto diaľnice, maďarského úseku diaľnice spájajúcej Miškovec s Košicami, položili 12. marca 2018. Slovenský úsek medzi Košicami a štátnymi hranicami je už vybudovaný.

Á. Érsek: Pomalé práce na tuneli Višňové komplikujú aj ďalší úsek D1 pri Žiline
Bratislava 2. januára (TASR) - V roku 2019 by sa mali na Slovensku dokončiť dva diaľničné úseky, ktoré sú momentálne vo výstavbe. Prvým je úsek diaľnice D1 z Budimíra po Bidovce. Ide o približne 15-kilometrový úsek pri Košiciach, ktorý by mal byť... Čítať ďalej
02 | 01 | 2019 | TASR

Na financovaní projektu v hodnote 179,3 miliardy forintov (518,1 milióna eur) sa podieľa aj Európska únia. Diaľnica je súčasťou projektu Via Carpatia, ktorý prijali Poľsko, Litva a Slovensko.

Keďže slovenská diaľnica do Košíc je v nedohľadne, slovenskí cestovatelia isto využijú možnosť skrátiť si cestu do východoslovenskej metropoly cez územie iného štátu. A určite si radi priplatia za diaľničné mýto pre cudziu krajinu za sen, ktorý im splnilo práve Maďarsko. Bez škandálov, predraženia a nekonečného čakania. Maďari tak významne uľahčili dopravu medzi dvoma najväčšími SLOVENSKÝMI mestami. Kým slovenské vlády o takejto diaľnici iba rečnili.