Británia: Odvolací súd potvrdil vysokú pokutu pre ruskú televíziu RT
26 | 10 | 2021 I Ivan Mihale/TASR

Britský odvolací súd potvrdil v utorok ruskej štátnej televízii RT (pôvodne Russia Today) pokutu vo výške 240.000 eur. Televízia vo vysielaní z jari 2018 o otrave bývalého špióna Sergeja Skripaľa v anglickom meste Salisbury, ako aj o občianskej vojne v Sýrii podľa súdu neinformovala nestranne. Informovala o tom agentúra DPA.

Verdikt môže zhoršiť už aj tak napäté vzťahy medzi Spojenými kráľovstvom a Ruskom. Moskvu v lete 2019 rozhorčilo rozhodnutie britského regulačného úradu pre dohľad nad médiami (OFCOM) proti RT a následne sa zamerala na britskú spravodajskú televíziu BBC. Nedávno z Ruska vyhostili spravodajkyňu BBC, píše DPA.

"Po tom, čo som relácie sám videl, môžem povedať, že boli zaujaté a nevyvážené. Bol to zjavne zámer," povedal v utorok sudca londýnskeho odvolacieho súdu Geoffrey Vos. Podľa neho boli opačné názory v reláciách predstavené len "sarkasticky" alebo "smiešne". OFCOM rozhodnutie súdu privítal.

Ruská ponorka Knieža Oleg prešla testami rakiet Bulava s desiatimi hlavicami
Ruská ponorka Projekt 955A Knieža Oleg úspešne odpálila raketu Bulava. Podľa informácií, ktoré zverejnila agentúra Tass, ponorka s balistickými raketami Knieža Oleg počas štátnych skúšok úspešne odpálila medzikontinentálnu balistickú strelu Bulava... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Ivan Brožík