Kollár a jeho "ďakovačka" Pellegrinimu . Črtá sa nová spolupráca?
24 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

V diskusnej relácii TA3 V Politike sa dnes stretli šéf parlamentu a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár s lídrom strany Hlas-SD Peterom Pellegrinim. Celý úvod relácie prekvapivo patril ďakovaniu Kollára Pellegrinimu, že sa vôbec dostavil.


Skôr, ako by začali politici preberať aktuálne témy, Kollár s dôrazom poďakoval opozičnému politikovi za to, že si Pellegrinii spravil na neho čas a prišiel s ním do štúdia diskutovať.
Radšej by sa vadil s Ficom

“Pozrite sa, ja než začnem túto diskusiu, v prvom rade by som chcel poďakovať pánovi predsedovi Pellegrinimu, že bol ochotný tak narýchlo prísť do tejto debaty, lebo ja som mal tuná plánovanú debatu s pánom Ficom,” poďakoval Kollár.

To, že pôvodným hosťom relácie mal byť práve expremiér Fico potvrdil aj moderátor Rastislav Iliev. A šéf parlamentu pokračoval v ďakovaní: “Narýchlo to zase nejako odvolal, takže je mi veľmi ľúto, že nemôžem diskutovať s pánom Ficom, ale chcem tuná Petrovi poďakovať, že bol ochotný veľmi rýchlo si zmeniť program, že prišiel do tejto diskusie. V princípe, radšej by som sa vadil s pánom Ficom.”

Komentátor Repa: Sme rukojemníkmi Sulíka a Matoviča
"Sme rukojemníkmi Sulíka a Matoviča," myslí si komentátor denníka Pravda. V relácii Počúvajte Pravdu, denníka Pravda, okrem iného poukázal aj na to, že napätie medzi Matovičom a Sulíkom si odskáču bežní ľudia. Obaja ministri sú podľa neho... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová


Po úvodnej ďakovačke však nastala aj politická debata. Pellegrini uviedol, že Slovenská republika má najslabšieho premiéra v histórii SR, ktorý nemá rázne slovo a nevie zvládať koalíciu. Tieto slová uviedol najmä v súvislosti s nezvládaním situácie ohľadom reformy zdravotníctva a rušením nemocníc.
Kúpi štát Bory od Penty?

V relácii Peter Pellegrini skritizoval situáciu ohľadom rekonštrukcie nemocnice v Bratislavskom Ružinove, v Roosveltovej nemocnice v Banskej Bystricii, alebo v Košiciach, ale aj zastavenie výstavby nemocnice Rázsochy, ktorá by bola na špičkovej úrovni pre celé Slovensko.

"Som radšej za kúpu súkromnej nemocnice Bory do vlastníctva štátu od skupiny Penta, pretože Rázsochy sú v nedohľadne, a nebudú v nej liečené ešte ani moje vnúčatá," prekvapil svojou odpoveďou predseda parlamentu.

Epidemiológ Pavelka: Tretia vlna pandémie nás potrápi až do apríla! Na jej vrchol čakáme márne
Vrchol tretej vlny vôbec nenastane! Tvrdí to hlavný autor COVID automatu a epidemiológ Martin Pavelka. Podľa odborníka sa preťaženia, aké sme zažili počas druhej vlny pandémie obávať nemusíme, píše portál topky.sk. Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Predvolebná spolupráca?

Ďalej však debata prebiehala vcelku pokojne až na otázku redaktora. “Ale vy dvaja sa už ani veľmi nevadíte v poslednom období, ako keby to bola súčasť predvolebnej spolupráce,” obrátil sa na prítomných politikov v štúdiu.

Tí spoločne začali čosi namietať, ale nebolo im veľmi rozumieť, keďže rozprávali jeden cez druhého. Zrozumiteľná bola napokon len stručná reakcia expremiéra Pellegriniho: “Určite nie.”

Koľko zarábajú Slováci počas pandémie? Pozrite si veľký prieskum naprieč krajmi
Pokračujúca pandémia a nejasné kroky vlády. To sú dve najdôležitejšie veci, ktoré podľa odborníkov momentálne ovplyvňujú pracovný trh. Personálna agentúra Grafton sa pre denník Nový Čas pozrela na aktuálne platy naprieč... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Diana Zaťková