Slovná bitka medzi Dankom a Šudíkom, ktorý chce legalizovať prostitúciu
22 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Nápad legalizovať prostitúciu vyšiel z dielne poslaneckého klubu OĽaNO. A pohoršil Andreja Danka. Tomáš Šudík chce, aby prostitútky boli živnostníčky, vydávali bločky a zákazníci u nich, by mali mať možnosť platiť bankomatovými kartami.


Boh nás varuj, ak títo ešte dva roky budú ovládať Slovensko," reagoval na jeho nápad Andrej Danko (SNS). To neušlo Šudíkovej pozornosti. A tak sa na sociálnej sieti začala slovná "bitka".


"Neviete, kto to je?" Pýta sa Andrej Danko v statuse na sociálnej sieti. A pod neho pripína informáciu z denníka Pluska. Danko reaguje na nápad Tomáša Šudíka o legalizácii prostitúcie. Šudíka považuje za jeden z mnohých Matovičových zázrakov, ktoré sa dostali do parlamentu. "Takéto esá má," píše Danko na margo Sulíka.


Šudík chce podľa Danka zlegalizovať prostitúciu, pretože sa na neho obracia mnoho sexuálnych pracovníčok. "Čo dodať, géniovia prišli do parlamentu. Boh nás varuj, ak títo ešte dva roky budú ovládať Slovensko. Oni sú naozaj šialení, ako keby sme nemali iné starosti. Možno je to však geniálny nápad na splatenie dlhov, ktoré za rok narobili. Čo myslíte vy?" Pýta sa Danko a necháva priestor pre diskutujúcich.


E. Chmelár: nepotrebujeme politickú pomstu, potrebujeme budovať vzťahy
Nikita Slovák zvoláva demonštráciu za návrat „slušnosti, ľudského porozumenia a zdvorilosti“. Tak si hovorím, že je možné už úplne všetko. Píše E. Chmelár. Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Eka Balašková



"Registrovaní pasáci s pokladňami..."

Na Andreja Danka reaguje aj samotný Šudík. Ten v komentári pod Dankovým statusom okrem iného tvrdí, že ak sa problém neupraví v zákone, vždy bude dochádzať k nelegálnej prostitúcií a s tým spojenými problémami so zneužívaním žien či so zdravotnými komplikáciami a podobne. Jeho nápad zrejme pochádza z Holandska. Pretože jeden z jeho argumentov pod Dankovým statusom je taký, že aj v Holandsku je prostitúcia ošetrená zákonom a zdaňovaná 33-percentnou sadzbou dane.  V závere Šudík ironicky pozdravuje Andreja Danka:  "Pán Danko, že vy, ktorý ženy ‘bozkávate všade’, sa vôbec nad tým pohoršujete."


Ironizovať by sa dalo, ale aj o samotnom nápade. "Registrovaní pasáci s pokladňami," alebo "ženy v zúfalých situáciách, ktoré sa prostitúciou živia, behajúc za zákazníkom s registračnou pokladňou" alebo, alebo...


Pellegriniho hrubá urážka sociálnej demokracie, to ho bude stáť voličov!
21 | 10 | 2021 | Ivan Brožík