E. Chmelár: nepotrebujeme politickú pomstu, potrebujeme budovať vzťahy
22 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Nikita Slovák zvoláva demonštráciu za návrat „slušnosti, ľudského porozumenia a zdvorilosti“. Tak si hovorím, že je možné už úplne všetko. Píše E. Chmelár.



Slovák je "liberálny Mazurek"

Tvrdí v statuse Chmelár. "Facebook ho (Slováka, pozn. red.) blokoval pre vulgárne útoky častejšie ako Trumpa, Bukovského a Čarnogurského dohromady. Mal by byť vlastne ľutovaný a obchádzaný ako nešťastný človek. Keby médiá tak ochotne nezahlcovali verejný priestor jeho špinavosťami." Píše Chmelár a v statuse popisuje jeden zo Slovákových excesov.
Hviezda liberálnych médií

Otvorene sympatizuje s SaS, dehonestujúco sa vyjadruje nielen o opozícii, ale aj o dôchodcoch ako o „štrbavej armáde“. Nikita Slovák je typickým príkladom človeka, ktorý si myslí, že je odvážnym bojovníkom za slušné Slovensko, a pritom je súčasťou problému, a nie riešenia, píše Chmelár.

Ivermektín na predpis? Áno, ale...
Ivermektín sa vracia do slovenských lekární. Mnohí lekári ho považujú pri liečbe Covid-19 za kľúčový. Henrieta Ďurovová, redaktorka portálu Nitra Noviny zistila viac. Čítať ďalej
21 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Balada o Jánovi a Martine

Takto nazval videoklip, ktorý nakrútil s Dorotou Nvotovou. "V patetickej piesni s mizerným textom a so záberom na vyškerenú tvár Roberta Fica pozýva ľudí na protest ‘Dokončime to’. Cielená snaha vyvolať nenávisť voči osobe alebo strane konšpiráciou, ktorá sa nezakladá na faktoch a na pravde." Chmelár konštatuje, že je to "podlý spôsob politického boja. Deje sa to v čase, keď práve Investigatívne centrum Jána Kuciaka odhalilo, že súčasná vláda poslala 24 miliónov eur z pandemickej pomoci, teda z vašich i našich verejných peňazí, do podozrivých schránkových firiem."
Kde sú bojovníci za kultúru dnes?

Pýta sa Chmelár a vzápätí vysvetľuje: "Považujem za choré, ak v stave rozvráteného štátu na pokraji bankrotu časť umeleckej obce dnes mlčí alebo za jediný problém považuje – Fica." A pýta sa, kde sú všetci tí umelci z tribún v súčasnosti, keď čelíme rozkladu kultúry a na čele rezortu stojí najneschopnejšia ministerka v dejinách? Chmelár tiež nechápe - prečo si má vážiť umelcov ako Slovák, ktorý za jediný svoj cieľ považoval pád Fica a na ostatnom mu už nezáleží.
Existujú len slušní a neslušní ľudia

"Priatelia, nedajte sa oklamať." Vyzýva Chmelár: "Náš problém je, že sa slušní ľudia nespájajú. Delíme sa delíme na klany. Tie zaslepene dôverujú svojim vodcom, aj keby zabili vlastnú matku. Potom tu z toho vznikajú takéto psychotické rozoštvávania spoločnosti, ktoré paradoxne vyvolávajú ľudia od kultúry, hoci s kultúrou nemajú nič spoločné."

Pellegriniho hrubá urážka sociálnej demokracie, to ho bude stáť voličov!
21 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Prázdne reči

"V utorok zaznelo na konferencii k 100. výročiu narodenia Alexandra Dubčeka veľa prázdnych rečí, ale aj niekoľko múdrych postrehov." Záverom Chmelár avizuje: "My dnes nepotrebujeme dokončiť nejakú politickú pomstu, ale obnoviť ľudské vzťahy a usporiadať ich novým spôsobom. Ešte to rozvediem. Zatiaľ zostaňte zdraví a nedajte sa rozoštvať."