Putin: Obludná západná fantasmagória o pohlaviach ničí deťom životy
22 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Vystúpenie ruského prezidenta Vladimira Putina na diskusnom klube Valdai v roku 2021 konkurovalo jeho slávnym výročným tlačovým konferenciám. Bežne trvali viac ako tri hodiny. Tu sú niektoré z tém, ktorých sa dotkol.





Putin obšírne vystúpil na štvrtkovom plenárnom zasadnutí Valdajského klubu v Soči, pričom kládol otázky moderátorovi, ako aj publiku, fyzicky prítomným aj cez video, informuje portál RT.
Obludná fantasmagória o pohlaví na Západe

„Tí, ktorí riskujú a tvrdia, že muži a ženy stále existujú a že je to biologický fakt, sú na Západe prakticky vylúčení,“ povedal Putin a označil situáciu za „úplnú fantazmagóriu“.

"Nehovoriac o veciach, ktoré sú jednoducho príšerné," dodal. "Ako keď sa deti odmalička učia, že z chlapca sa môže ľahko stať dievča a naopak. V skutočnosti ich indoktrinujú do údajných možností, ktoré sú údajne dostupné každému. Vyraďujú rodičov z rovnice a nútia dieťa robiť rozhodnutia, ktoré im môžu zničiť život.“

"Toto je hraničný zločin proti ľudskosti – všetko pod zámienkou ´pokroku´," uviedol Putin.

Dodal, že situácia mu pripomína „novinku“, ktorú vynašli „sovietski bojovníci za kultúru “ v 20. rokoch minulého storočia v nádeji, že predefinuje hodnoty ľudí a vytvorí nový pocit vedomia.

Štátna prokuratúra chce opäť zbaviť premiéra Babiša imunity, píše nemecký Der Spiegel
21 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Zrušiť kultúru a zvrátiť rasizmus

Ďalšou západnou praxou, ktorá Putinovi pripomína rané sovietske časy, bol tlak na „sociálnu spravodlivosť“ prostredníctvom pozitívnej akcie a zrušenia kultúry.

„Boj proti rasizmu je nevyhnutnou a ušľachtilou príčinou, ale v modernej ‘kultúre zrušenia’ sa mení na reverznú diskrimináciu a reverzný rasizmus,“ povedal Putin. "S pobavením vidíme, ako sa proces rozvíja v krajinách, ktoré si zvykli považovať sa za vlajkové lode pokroku."

"So zmätením dnes na Západe sledujeme praktiky, ktoré Rusko zanechalo v dávnej minulosti," uviedol Putin.
NATO na prahu Ruska

Ruský líder si všimol aj cestu ministra obrany USA Lloyda Austina na Ukrajinu začiatkom týždňa s tým, že by to mohlo „otvoriť dvere“ Kyjevu na vstup do NATO, čo „naozaj predstavuje hrozbu pre Ruskú federáciu“.

"Zajtra by sa pri Charkove mohli objaviť rakety, čo s tým urobíme? Nie, my tam neumiestňujeme naše rakety, to oni nám strkajú svoje pod nos," upozornil ruský prezident.

Turecké bombardéry prelietavajú nad obývanými gréckymi ostrovmi
21 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Tí, ktorí rozbili Afganistan, by mu mali pomôcť vyliečiť sa

Normalizácia situácie v Afganistane si vyžaduje pomoc pri obnove krajiny, povedal ruský líder. Zatiaľ čo Rusko, Čína a ďalšie krajiny Šanghajskej organizácie pre spoluprácu – ktoré prisľúbili pomoc Kábulu – urobia svoju časť, „hlavnú zodpovednosť za to, čo sa tam deje, nesú tie krajiny, ktoré tam bojovali 20 rokov“, teda USA a jeho spojenci v NATO.

"Prvá vec, ktorú mali podľa mňa urobiť, je zmraziť afganské aktíva a umožniť Afganistanu riešiť sociálne a ekonomické problémy prvoradého významu, " dodal Putin s odkazom na zlaté rezervy a bankové účty, ktoré boli USA v skutočnosti skonfiškované.
Nie revizionizmu druhej svetovej vojny

Putin povedal, že Západ sa zdá byť odhodlaný vymazať z histórie skutočnosť, že na Berlín v roku 1945 zaútočila Červená armáda, nie Briti alebo Američania.

No neboli jediní, ktorí sa pokúšali revidovať výsledok tohto konfliktu – turecký prezident Recep Tayyip Erdogan začiatkom tohto týždňa tvrdil, že „osud ľudstva by nemal byť ponechaný na milosť hŕstke krajín, ktoré vyhrali druhú svetovú vojnu“.

A je to tu ! WHO: Nová mutácia Delty. Objavila sa v Nemecku
22 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová


„Ak odstránime právo veta stálych členov, OSN by zomrela v ten istý deň – zmenila by sa na Spoločnosť národov. Jednoducho by sa stala diskusnou platformou,“ povedal Putin.
Nerovnosť a kríza kapitalizmu

Podľa Putina v niektorých najbohatších krajinách sveta „rastie nerovnosť materiálnych výhod a príležitostí v spoločnosti“.

„Každý hovorí, že existujúci model kapitalizmu, ktorý je teraz základom spoločenského poriadku vo veľkej väčšine krajín, sa vyčerpal,“ povedal Putin. " Zo spleti stále viac mätúcich rozporov už nie je cesty von."

FBI prehľadal vily ruského oligarchu Olega Deripasku, blízkeho Putinovho priateľa
22 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová