Ľudia, zbláznili ste sa? Prečo jazdíte ožratí a nafetovaní? Šokujúce odhalenia kontroly
22 | 10 | 2021 I TASR
Ľudia si sadajú za volant ožratí a nafetovaní. vyplýva to zo súčinnostnej akcie Finančnej správy a polície s krycím názvom Doga. Správu priniesla TASR.

Finančná správa (FS) z Banskej Bystrice odhalila v rámci súčinnostnej akcie s políciou zo Žiaru nad Hronom s krycím názvom Doga štyroch vodičov pod vplyvom omamných a psychotropných látok. V skladových priestoroch jednej prevádzky boli nájdené tri poháre s obsahom zelenej sušiny. Informovala hovorkyňa Colného úradu Banská Bystrica Katarína Podhorová.

Akcia Doga bola zameraná na kontrolu vodičov motorových vozidiel. Aj pátranie po osobách či veciach, ktoré môžu súvisieť s akoukoľvek trestnou činnosťou.

"Počas kontrolnej akcie bolo zistené, že štyri osoby jazdili pod vplyvom omamných a psychotropných látok. Ako THC, metanfetamín, amfetamín a kokaín. Jedna osoba prechovávala zatavené striekačky s obsahom pervitínu. Dve osoby sa odmietli podrobiť dychovej skúške a odberu biologického materiálu na použitie návykových látok pred a počas jazdy. Čím sa dopustili trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," priblížila Podhorová.

FS vykonala aj kontrolu daňového subjektu zameranú na dodržiavanie zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov a spotrebnej dani z tabakových výrobkov. "Vzhľadom k tomu, že daňový subjekt uviedol, že v skladových priestoroch prevádzky sa nenachádza lieh, tabak a ani tabakové výrobky, príslušníci FS použili na dôslednú kontrolu služobného psa," uviedla Podhorová. Vďaka tomu boli v priestoroch prevádzky objavené tri sklenené poháre s obsahom zelenej sušiny, ktorá bude podrobená ďalšej expertíze.

Klimatológ SHMÚ odkazuje Budajovi: Som znechutený! Konečne vidieť, čo je pre vás skutočná priorita
A máme to tu! Záväzky Hegerovej vlády voči budúcim generáciám padajú ako domček z kariet pod ťarchou nedostatkov v štátnom rozpočte. Uznávaný klimatológ Jozef Pecho to vytmavil ministrovi životného prostredia Jánovi Budajovi. "Som znechutený! Je... Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Diana Zaťková