Kompletne vynovený "zimák" v Banskej Bystrici otvoria už v decembri
22 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Na zimnom štadióne v Banskej Bystrici prebiehajú rozsiahle rekonštrukčné práce. Aktuálne je rekonštrukcia dokončená na 80 percent. Portál Zoznam.sk o tom informoval primátor mesta, Ján Nosko.


Začali vlani v decembri

Obnovu štadióna za 5,5 milióna eur realizuje bratislavská firma INGSTEEL, ktorá vyhrala verejné obstarávanie. V súčasnosti prebieha finalizácia zateplenia fasád, montáž obkladov, dlažieb, schodísk a zábradlí na novej tribúne.



Mantinely osadia v novembri

Po ich dokončení mantinelov v novembri sa začne s mrazením ľadovej plochy. Do konca novembra budú podľa plánov všetky práce na západnej tribúne ukončené. Reštaurácia a bufety do zmluvy nepatria, tie si budú riešiť konkrétni nájomcovia.


Po futbalovom škandále medzi Slovanom a Trnavou vybuchol internet! (FOTO)
Nedeľný futbalový zápas v Trnave sa v priebehu niekoľkých minút premenil na totálny futbalový škandál! Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Denis Merva

Barani sa chystajú

“Verím, že termíny budú dodržané a 5. decembra budú môcť Barani odohrať na štadióne svoj prvý domáci zápas." Skonštatoval primátor Nosko a upresnil: "Po dokončení stavebných prác na západnej tribúne nás ešte čaká proces jej kolaudácie. Ak sa bude administratívny postup predlžovať, naším zámerom je sprístupniť severnú a južnú tribúnu." Všetko však bude závisieť aktuálnych protiepidemických opatrení. Hokejisti Banskej Bystrice v extralige začali v základnej časti sériou duelov u súperov. Tá sa skončí avizovaným návratom na zrekonštruovaný štadión.

V súčasnosti finišujú aj projektové práce na oplotení, či revitalizácii okolia štadióna. V zimných mesiacoch prebehne verejné obstarávanie na zhotoviteľa. Revitalizácia by podľa riaditeľa mestského podniku MBB Dušan Argaláš pre Zoznam povedal: “Sme aj pred spustením verejnej súťaže na modernizáciu technickej infraštruktúry – nové osvetlenie, ozvučenie oboch hál, turniketové systémy s predprípravou na detekciu tváre, časomiery a 35 LCD obrazoviek, ktoré budú umiestnené v útrobách štadióna, ako aj na multimediálnu kocku zavesenú nad hracou plochou haly A, ktorá by svojím vzhľadom a veľkosťou mala byť jedinečnou na Slovensku.“
Východná tribúna bez zmien

Po skončení rekonštrukcie západnej tribúny bude zhotoviteľ finalizovať interiérový vzhľad východnej tribúny a nerekonštruovaných priestorov.

Dychberúca spoveď bývalej priateľky futbalovej legendy Diega Maradonu!
Dom plný kokaínu, orgií a plastických operácií. Tak Mavys Álvarezová opisuje päťročný vzťah s futbalovou legendou. Informuje pluska.sk Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Denis Merva